Deel dit artikel ‹ Terug

Witwanggibbons van Zoo Parc Overloon 12,5 jaar een paar!

Geplaatst op: donderdag 10 oktober 2013


Traktaties en leuke activiteiten tijdens de herfstvakantie
De twee witwanggibbons, Nonkel en Kanette van Zoo Parc Overloon vieren tijdens de herfstvakantie hun 12,5 jarig jubileum. In 2001 kwamen de twee witwanggibbons een dag na elkaar aan in Zoo Parc Overloon. Het mannetje Nonkel vanuit het Frankrijk en het vrouwtje Kanette kwam een dag later vanuit Apenheul naar Zoo Parc Overloon. Inmiddels zijn ze al 12,5 jaar een gelukkig paar en dat is reden voor een feestje! Om dit heugelijk feit samen met bezoekers te vieren zijn leuke activiteiten georganiseerd en maken bezoekers kans op spannende of smakelijke prijzen. Door een zwaai te geven aan het rad van fortuin maken een aantal bezoekers onder andere kans op een meet & greet met de witwanggibbons, een kijkje achter de schermen of iets lekkers voor bij de koffie. Alle kinderen mogen gedurende de dag een keertje grabbelen in de grabbelton.

Natuurlijk staat er ook een smakelijke traktatie voor Nonkel en Kanette op het menu. Woensdag 16 oktober om 13:30 uur krijgt het jubilerende koppel een heerlijke fruittaart uit handen van hun verzorgers aangeboden.

Nonkel en Kanette die sinds 2001 in Zoo Parc Overloon leven moesten in het begin wel even aan elkaar wennen. Ze werden dan ook niet direct bij elkaar gezet maar eerst allebei in een apart verblijf met ramen zodat ze elkaar wel konden zien, hierna mochten ze samen in één verblijf. Het mannetje toen nog een beetje onzeker en schuw en het vrouwtje vol zelfvertrouwen en ondeugd, maar de klik was er! Inmiddels zijn ze al 12,5 jaar een gelukkig paar. Hun liefde is bezegeld met 3 jongen, allemaal mannetjes die in de loop der jaren naar andere dierentuinen in Europa zijn verhuisd.

Herfstvakantie in Zoo Parc Overloon
Tijdens de herfstvakantie is er nog veel meer te beleven: kinderen kunnen alles te weten komen over de cheetahs door een bezoek te brengen aan de Cheetahkar, in de Beestenboelkar zijn veren, vachtjes en schedels te bekijken, kinderen kunnen zich laten schminken als hun lievelingsdier, meeleven met het spannende avontuur die de dieren in de poppenkastvoorstelling beleven en ze kunnen helpen met het opgraven van enorme mammoetbotten tijdens Expeditie Mammoet.
advertentie