Deel dit artikel ‹ Terug

Informatiemarkt Aanpak Fietsdiefstal op station Boxmeer

Geplaatst op: donderdag 3 oktober 2013


Op woensdagmiddag 23 oktober 2013 organiseert de gemeente Boxmeer in samenwerking met de politie op het station van Boxmeer de tweede editie van de informatiemarkt Aanpak Fietsdiefstal. De informatiemarkt wordt om 13.00 uur geopend door wethouder Ronnes en is tot 19.00 uur te bezoeken.

Jaarlijks worden er bij de stations aan de Maaslijn (spoorlijn tussen Roermond en Nijmegen) rond de 1.000 fietsen en bromfietsen gestolen. Reden genoeg voor de gemeenten aan de Maaslijn en politie om hier aandacht aan te besteden.

Voorlichting over ‘hoe voorkom je fietsdiefstal?’

Op de informatiemarkt geeft het preventieteam van het Landelijke Centrum Fietsdiefstal voorlichting over hoe u uw fiets veilig stalt en wat u zelf kunt doen om fietsdiefstal te voorkomen. Ook kunt u op de markt uw fiets laten graveren. Na het graveren is uw fiets makkelijker te herkennen, als deze gestolen wordt. Onder de bezoekers worden aan het eind van de informatiemarkt 3 AXA sloten verloot. Dit zijn sloten die door de verzekeringen zijn goedgekeurd.

Workshop ‘Hoe herken je een gestolen fiets?

Voorafgaand aan de informatiemarkt krijgen leerlingen van het Pro College in Boxmeer een workshop aangeboden waarin zij leren hoe een gestolen fiets is te herkennen. Veel scholieren kopen een fiets via Marktplaats en zijn zich niet bewust van de risico’s.

Campagne Aanpak Fietsdiefstal Maaslijn

De informatiemarkt maakt onderdeel uit van de campagne ‘AANPAK Fietsdiefstal’ van het Platform sociale veiligheid Maaslijn. Dit platform is in 2012 opgericht ter verbetering van de sociale veiligheid op en aan de Maaslijn. Aan het platform nemen deel: alle gemeenten met een station aan de Maaslijn, politie, Veolia Transport Limburg, NS Stations en ProRail.

Fietsexperience
Op deze dag vindt er op het Raadhuisplein in Boxmeer een Fietsexperience plaats. Van 13.00 tot 16.30 uur kunt u daar deelnemen aan diverse activiteiten. Zo vragen we op een interactieve manier aandacht voor de verkeersveiligheid.
Kijk voor meer informatie op www.boxmeer.nl.