Deel dit artikel ‹ Terug

Extra veel activiteiten tijdens het ANWB-dierentuinweekend in Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: maandag 30 september 2013


Op 5 en 6 oktober wordt in samenwerking met het Land van ANWB het Nationaal Dierentuinweekend georganiseerd. In dit weekend worden in Zoo Parc Overloon speciaal voor ANWB-leden allerlei leuke extra activiteiten aangeboden. Kijkjes achter de schermen, praatjes met dierverzorgers, bijzondere ontmoetingen met onze dieren en nog veel meer! Tevens worden de ANWB-leden getrakteerd op frites, ijs, drankjes en ander lekkers.

Altijd al willen weten hoe het er in de voerkeuken van een dierentuin aan toe gaat? Is je grootste wens om zelf een lekkernij voor gibbons of pelikanen klaar te maken? Of ervaar je liever hoe het is om ringstaartmaki’s of otters te voeren? ANWB-leden krijgen in Zoo Parc Overloon de mogelijkheid om deze bijzondere momenten zelf te beleven. De dierverzorgers nemen ANWB-leden in kleine groepjes mee en onthullen een tipje van de sluier van hun bijzondere werk. Voor sommige activiteiten geldt wel vol = vol.

Ook voor de jongste bezoekers is er van alles te beleven: kinderen kunnen zich laten schminken als hun lievelingsdier, een spannend poppenkastverhaal beleven en de dieren van het park beter leren kennen met behulp van de speurtocht Zoo Quest. Bij de educatiekar ‘Beestenboel’ vertelt een gids over de wonderlijke aanpassingen van dieren. Zie zelf hoe het kan dat een cheetah tijdens een sprint niet uitglijdt, voel hoe een kameel aanvoelt en hoor het verschil tussen een oehoe en een nandoe.

Tijdens het Dierentuinweekend wordt met alle bezoekers de langste feestslinger van Nederland gemaakt. Via de website van Land van ANWB is een gratis vlaggetje te downloaden. Kleur dit vlaggetje zo mooi en origineel mogelijk in. Knip hem uit, neem hem mee naar Zoo Parc Overloon en lever hem in bij de ANWB-balie bij de ingang. Een jury kiest uit alle inzendingen de winnaar van 4 gratis ANWB-toegangskaarten naar keuze.

Via de website www.landvananwb.nl kunnen ANWB-leden een speciaal dierentuinticket kopen, waarbij entree tot Zoo Parc Overloon, eten en drinken inbegrepen zijn. Abonnementhouders van Zoo Parc Overloon die ook ANWB-lid zijn, hebben de mogelijkheid bij de entree van het park een speciaal horeca-arrangement af te nemen. Tijdens het weekend van 5 en 6 oktober is het park ook voor reguliere bezoekers geopend. Voor meer informatie over de activiteiten tijdens het ANWB-dierentuinweekend kunnen bezoekers terecht op www.overloonzoo.nl.