Deel dit artikel ‹ Terug

Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dobal bij Roepaen in Ottersum

Geplaatst op: donderdag 26 september 2013


11 oktober | 20.30 uur | € 20,00 | tango

Dit nieuwe duo brengt een programma met verbazingwekkende, polyritmische Argentijnse folklore, doorspekt met eigen composities. Het tweetal klinkt soms als een ruig orkest, maar speelt ook moeiteloos verfijnde tango's en milonga's.

Carel Kraayenhof heeft in Nederland naamsbekendheid verworven door het prachtige Adios Nonino tijdens het huwelijk van Willem Alexander en Maxima. Tango is passie, samenwerken met musici over de hele wereld, een droom. Argentinië heeft Carel de naam Tangueros gegeven en hem daarmee onderscheiden. Zijn Sexteto Canyengue behoort inmiddels tot de tango wereldtop. De beste leermeesters uit Argentinië gunden de leergierige en zeer talentvolle Kraayenhof de mystiek van de tango en de bandoneon. In zijn muziek is dan ook de warme band tussen namen als Piazolla, Pugliese, Alvarez, Bertellmann hoorbaar en voelbaar.

De Argentijn Juan Pablo Dobal haalde zijn diploma in 1981 op het Conservatorio de Música de Buenos Aires Alberto Williams. Daar werd hij begeleid door zijn eerste lerares Blanca Barquín, die een trouw leerling was van oprichter Williams. Zij heeft zijn muziek aan Juan Pablo doorgegeven. Verder heeft Dobal pianostudies gevolgd met Antonio De Raco en andere leermeesters op het gebied van klassieke en populaire/geïmproviseerde muziek. Vanaf zijn vijfentwintigste speelt hij ook in Nederland. Hij was in het theater te zien met zijn soloprogramma's Argentijnse Vleugels en Buenos Aires Piano Bar. Juan Pablo is sinds 2010 de vaste pianist van Sexteto Canyengue en het Kraayenhof Tango Ensemble.

Marketing Roepaen Podium
Lotte Kuijpers
pr@roepaen.com

Programmeur Roepaen Podium
Chris Tangelder
0485 - 516070