Deel dit artikel ‹ Terug

Word dierverzorger voor een middag in Zoo Parc Overloon!

Geplaatst op: woensdag 11 september 2013


Altijd al willen weten hoe het is om dierverzorger te zijn? Grijp dan nu je kans, tijdens de activiteit KidsPower in Zoo Parc Overloon. Ben jij tussen de 6 en 12 jaar, dan heb je nog op diverse dagen van 14 september tot en met 2 oktober 2013 zaterdag- en woensdagmiddag de mogelijkheid om in de huid te kruipen van een dierverzorger. Je krijgt niet alleen een kijkje in de voerkeuken, je mag zelfs mee helpen met het bereiden van voer, het schoonmaken van dierenverblijven en het voeren van dieren zoals stokstaartjes, wasberen en kamelen! Je sluit de spannende middag af met een patatje, drinken en een echte dierverzorgeroorkonde. KidsPower kost € 8,50 per persoon, dit is exclusief entree. Vanwege beperkte deelname is reserveren noodzakelijk. Wacht niet te lang; er zijn nog maar enkele plaatsen vrij.

Dit jaar staat de activiteit KidsPower in het teken van ‘verrijking’. Het is niet alleen de taak van dierverzorgers om de dierverblijven schoon te houden en de dieren op tijd hun eten te geven. Zo zorgen ze ervoor dat de dieren in de dierentuin zich niet vervelen. Dit wordt gedaan door ´verrijking´ voor de dieren aan te bieden. Eten wordt verstopt zodat de dieren moeite moeten doen om hun eten te verzamelen. Ook worden bijvoorbeeld bijzondere geurtjes in het verblijf achter gelaten, zodat dieren als cheetahs en Afrikaanse wilde honden genoeg te snuffelen hebben. Sommige dieren krijgen een nieuwe inrichting van hun verblijf zodat ze hun verblijf opnieuw kunnen ontdekken.

Tijdens KidsPower ga je onder andere helpen om verrijking te maken voor de dieren. Zoals fruitslingers maken van appel en banaan voor de halfapen of zakjes vullen met hooi en insecten voor de wasberen en stokstaartjes. Bij het voerspel leer je welk dier graag insecten of juist liever fruit eet. Maar natuurlijk ga je ook een dierverblijf uitmesten, voer klaar maken en uiteindelijk helpen met het voeren van de dieren. Een vol programma waarin je er achter komt wat een dierverzorger allemaal doet op een dag.

Na al het harde werk staat in het Panda Paviljoen patat en drinken voor je klaar en als herinnering aan de leuke middag krijg je een mooie dierverzorgeroorkonde.

KidsPower is elke zaterdag- en woensdagmiddag van 14 september tot en met 2 oktober 2013* en start om 13:30 uur. De kosten bedragen € 8,50 per deelnemer; dit is inclusief activiteit, patat, drinken en oorkonde, maar exclusief entree tot Zoo Parc Overloon. In verband met een beperkt aantal plaatsen is reserveren noodzakelijk. Wacht niet te lang; er zijn nog maar enkele plaatsen vrij.

* Er zijn al enkele dagen volgeboekt kijk op de website www.overloonzoo.nl voor beschikbare plaatsen.