Deel dit artikel ‹ Terug

Herfstconcert stichting Fides Spes et Amor

Geplaatst op: dinsdag 10 september 2013


Tweede herfstconcert van Stichting Fides Spes et Amor in Petrusbasiliek

BOXMEER – Op zondag 29 september aanstaande vindt van 14.30 tot 16.30 uur voor de tweede maal een bijzonder Herfstconcert plaats in de Sint Petrusbasiliek te Boxmeer. Een concert dat bestemd is voor jonge en oudere mensen met een beperking, hun mantelzorgers & vrijwilligers en voor senioren uit de gemeente Boxmeer. De toegang is wederom volledig gratis, dankzij de grote inzet van sponsoren en vrijwilligers. Vorig jaar waren er 700 aanwezigen. Dit jaar wordt gerekend op 1000 bezoekers. Het comité van aanbeveling bestaat uit Dien Cornelissen, Jaap Schipper, Ruud Lemmens, pastor Jeu Timmermans en burgemeester Karel van Soest.

Na het geslaagde eerste herfstconcert op zondag 28 oktober vorig jaar is het driehoofdige dagelijkse bestuur van de Stichting Fides Spes et Amor, voorzitter Jan van Alphen, secretaris Gérard Kusters en penningmeester Henk Hendriks, er in geslaagd een nog beloftevoller programma samen te stellen. Wat te denken van zang- en danstheatergroep Oker uit Overloon onder leiding van John Wauben, de Boxmeerse tenor Jos Wetzel, jongerenkoor Sint Frans uit Venray onder leiding van Ad de Vries, Zangeres Yvonne Peters uit Grave, 7 O’clock muzikale jongerengroep uit Overloon, het Weijerkoor onder leiding van José Doodkorte en pianist Robert Lemmens. Als klap op de muzikale vuurpijl komt niemand minder dan Opera Familia.

Opera Familia is een zingend gezin met een enorme passie voor Bel Canto muziek. Haar grote doorbraak vond plaats in de zomer van 2011 na haar indrukwekkende TV debuut bij Holland’s Got Talent. Het Nederlandse publiek omarmde Opera Familia vanaf het eerste begin en haar debuut album ‘Il Canto’ behaalde binnen 2 weken de gouden status. Sindsdien is het leven van Paul, Carla en Belinda in een stroomversnelling geraakt en zijn ze als Opera Familia door het hele land te zien en te beluisteren. En zondag 29 september dus in Boxmeer!

Het programma zal gepresenteerd worden door Ireen van Eck.
Zie ook www.herfstconcert-boxmeer.nl