Deel dit artikel ‹ Terug

Summmertime Gennep update

Geplaatst op: woensdag 13 augustus 2008


Zaterdag 9 augustus vanaf 14.00 uur was de Markt in Gennep gereserveerd voor het Limburg Festival. Als eerste traden The Chipolatas uit Groot-Brittannië op. Dit trio reist al elf jaar de wereld rond met jongleeracts, muziek en vuur.
Na de pauze traden de energieke USA Break Dancers op, oorspronkelijk afkomstig uit de Bronx in New York. Je kon goed zien waarom ze toonaangevend zijn op het gebied van breakdance. Maar lenig als ze zijn toonden ze meer dan breakdance alleen én betrokken ook zij het publiek actief bij hun acts. Beide razendsnelle optredens werden door het massaal toegestroomde publiek op hoge prijs gesteld, gelet op de lachsalvo’s en het applaus. Ter afsluiting van dit Limburg Festival toonde Toon von der Haar in gepaste Schotse outfit zijn kunsten op de doedelzak. Zo te zien amuseerde het talloze publiek zich kostelijk.
Zaterdag 16 augustus treedt ‘Oud Zeer’ (1997) op. Ze brengen eigen nederpop-composities met gevoelige en humoristische ballads in een stijl tussen pop en rock in. Ze zingen alles in het Nederlands. De band bestaat uit Bram Kuhlemeier (gitaar), Barend de Nooy (drums), Joep van der Meer (zang/gitaar/bas), Wim van Bruxvoort (zang/gitaar/bas) en John de Vos (toetsen/accordeon). Voor de techniek plus road support tekent Joep Mol. Daarna vult de in Gennep welbekende Ernst Lamers de Markt door melodieuze klanken te ontlokken aan zijn gewillige toetsen. Toneelgroep Matigheid en Genoegen zet weer enkele typetjes in.

Zaterdag 23 augustus begint Summmertime op de Markt in Gennep iets eerder (namelijk om 13.45 uur) met een spetterende modeshow op de catwalk van dames- en herenkleding verzorgd door vijf Gennepse modezaken: Chezelles, Flirt, Modehoek, Verhasselt en Sam Sam. Tussendoor en daarna vliegen de vurige vonken van Spaanse bolero’s en pittige flamenco’s door de lucht vanuit de Tiempo Rubato-fabriek met Sabine Vieregge op de viool. Na afloop zingt Duo Loco zonder twijfel de sterren van de hemel. Ook hier zet Matigheid en Genoegen weer enkele typetjes in.
Zondag 24 augustus doet Roadlash uit Mook de Gennepse Markt aan. Die is vanaf 16.00 uur gereserveerd voor hard-rock onder de titel ‘Rock-mèrt’.

Zaterdag 30 augustus sluit Summmertime af met een discoshow van Double Take voor 10-12 jarigen. Daarbij is ook gelegenheid voor playback en karaoke. Maar er is meer: een wedstrijd straattekenen (met Mariet Segers, Ingrid van Bergen en Daan Wevers als jury). Maar ook kun je schilderen (bij Xpressief), sjoelen (Bombakkes), schaken (schaakclub Gennep) en wellicht zelfs automeppen (bij Aldi). Na afloop worden de prijzen voor het straattekenen uitgereikt en ontvangen alle kids uit de doelgroep een tegoedbon voor een gratis frietje-met bij Kwalitaria.

Summmertime brengt elke zaterdag meer. De tentoonstellingen ‘Koppen’ van o.a. Mirso Bajramovic en Trudy Bardoel in het stadhuis, ‘Bank onder de kunst’ (Zandstraat 70), beide tot en met 30 augustus open, trekken veel bekijks, net als de persfoto’s in de Hervormde Kerk op de Markt (tot en met 16 augustus). Een bezoek aan die exposities is makkelijk te combineren met bezichtigingen van globes in de bibliotheek, het Museum Petershuis en Kijk-je-kerk-kunst onder de Martinuskerk.
advertentie