Deel dit artikel ‹ Terug

Snel meer duidelijkheid over volkstuinen in gemeente Mill

Geplaatst op: woensdag 21 augustus 2013


Er zal volgens Cees Berends nu hopelijk snel meer duidelijkheid komen over ruimte voor extra volkstuinen in de gemeente Mill en Sint Hubert. “Vorig jaar heb ik gevraagd of er ruimte is voor meer volkstuinen in onze gemeente,” vertelt AB’90 raadslid Cees Berends. Berends die ook hovenier is en eigenaar van CeBe Tuinen vertelt dat er vraag is naar volkstuinen. “We hebben dit geïnventariseerd en er zijn aardig wat mensen die tuinieren als hobby hebben maar daar soms zelf te weinig ruimte voor hebben. De gemeente heeft vorig jaar in beeld gebracht waar gemeentegrond min of meer illegaal in gebruik is en daarbij heeft men ook alle andere gemeentegrond die eventueel voor volkstuinen gebruikt kan worden in kaart gebracht.”

Op 21 maart heeft de gemeenteraad de nota ‘Verkoop/verhuur/ingebruikgeving gemeentegrond Mill en Sint Hubert’ vastgesteld. Cees Berends: “Ondertussen is het werk om dit verder uit te werken gegund aan zakelijk dienstverlener Eiffel dus zal er snel duidelijkheid komen over welke grond er beschikbaar is voor de gewenste volkstuinen.” Berends heeft medio september hiervoor een afspraak met het betreffende bedrijf en een van de ambtenaren.

Zakelijk dienstverlener Eiffel zal verder het (oneigenlijk) gebruik van gemeentegrond gaan formaliseren. Dit gebeurt door grond te verkopen of te verhuren indien dit mogelijk is, zodat uiteindelijk de feitelijke situatie weer aansluit op de juridische situatie. Dit betekent dat aan elk gebruik van gemeentegrond een koop- of huurovereenkomst ten grondslag moet liggen.