Deel dit artikel ‹ Terug

Kermis Boxmeer groter

Geplaatst op: dinsdag 30 juli 2013


De kermis in Boxmeer wordt groter. Rond de dertig attracties zijn er van vrijdag 16 tot en met dinsdag 20 augustus te vinden. De  kermisattracties verbinden dit jaar vanaf het Burgemeester Hengstplein tot en met de Veerstraat de twee grote horecapleinen: het  Raadhuisplein en het Wilhelminaplein.
Drie nieuwe superattracties zullen deel uitmaken van deze kermis: Boostermaxx op het Burgemeester Hengstplein en Heartbreaker en  Adventure Island op het Weijerplein. Daarnaast komen er nog diverse andere nieuwe, maar wat kleinere attracties.

Programma
Vrijdag 16 augustus 18.30 uur: Opening kermis nabij de autoscooter op het Weijerplein.
Zaterdag 17 augustus ’s Ochtends kinderbraderie in het Weijerpark.
Zondag 18 augustus Familiemiddag met tweemaal een optreden van Clown Rinaldo tussen 14.00 en 16.00 uur op het Raadhuisplein.
Maandag 19 augustus 13.30 tot 16.30 uur: de inmiddels legendarische Zilveren Maandag. 22.00 uur: trekking van de kermisloterij op het Weijerplein.
Dinsdag 20 augustus Rond 22.30 uur afsluiting met een spectaculair vuurwerk nabij het Raadhuisplein.

De kermis is dagelijks geopend van 14.00 tot 24.00 uur.

Sinds november 2012 is een werkgroep vanuit de gemeente Boxmeer volop bezig om de kermis van Boxmeer extra impulsen te geven met als streven deze op termijn uit te laten groeien tot de belangrijkste kermis in het Land van Cuijk en Noord Limburg. De kermissen in Uden en Venray dienen daarbij als uitstekende voorbeelden. Een goede samenwerking met onder meer kermisexploitanten en de horeca is daarbij
van wezenlijk belang. Ook wordt door de werkgroep intensief overleg gepleegd met de dorpsraden in de 10 andere kernen van de gemeente Boxmeer over hoe de kermissen in elke kern attractief in stand te houden.
De werkgroep bestaat uit de nieuwe kermismeester Antoine Eijkens, ambtelijk secretaris Anke van der Hulst, oud kermiswethouder Frans  Fleuren, voormalig directeur van sociaal cultureel centrum De Weijer Jan van Neerven en Nico Linders. Bestuurlijk is sinds kort Willy Hendriks-van Haren de verantwoordelijke Kermiswethouder als opvolger van Jos de Graaf.
Zie ook www.gemeenteboxmeer.nl