Deel dit artikel ‹ Terug

Vis- en fruitijsjes voor de dieren in Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: dinsdag 23 juli 2013


Als het erg warm is, zoals de afgelopen week, is niks lekkerder dan een verkoelend ijsje op te smikkelen. Voor een aantal diersoorten in Zoo Parc Overloon staat deze koele lekkernij deze warme dagen ook regelmatig op het menu. De Aziatische kleinklauwotters houden wel van een lekker visijsje en de baardapen smullen van een verfrissend fruitijsje. Donderdag 25 juli krijgen de doodshoofdapen, de rode vari’s, de dwergnijlpaarden en de kleinklauwotters vanaf 11:30 uur heerlijke vis- en fruitijsjes uit handen van de dierverzorging uitgereikt.

De ijsjes voor de dieren hoeven niet te worden besteld bij een groothandel en eerst uit het papier te worden gehaald voordat ze worden gevoerd. De dierverzorging maakt de ijsjes zelf door verse ingrediënten in te vriezen en de volgende dag voor gebruik in kleinere brokken te hakken. Daarna is het aan de dieren om de verkoelende ijsjes op te peuzelen. Ingevroren vis voor viseters, vleesijsjes voor de carnivoren en fruitijsjes van druiven en pruimen voor de zoetekauwen.

Ondanks de hoge temperaturen is het op de meeste plekken in Zoo Parc Overloon lekker koel: in de schaduw van de vele bomen en struiken is het goed vertoeven en dat vinden de dieren ook. De dieren in het park hebben verblijven met open plekken en schaduwrijke plaatsen. Zo kunnen ze zelf kiezen of ze in de schaduw of in de zon liggen.

www.overloonzoo.nl
advertentie