Deel dit artikel ‹ Terug

Summmertime Gennep update

Geplaatst op: dinsdag 5 augustus 2008


Zaterdag 2 augustus opende wethouder Houtepen de derde Summmertime-tentoonstelling in de voormalige ING-bank: Zandstraat 70. Acht kunstenaars (Antoinette Bellemakers,, Rosalie Bosma, Lonneke Kerkhoven, Carlos Kraneveld, Maarrtje van der Kruijs, Esther Marbus, Ton Peters en Amika Verwegen) exposeren hun werk in dit voormalige bankgebouw onder het motto “Bank onder de kunst”. Kostbare herinneringen op schrift of anderszins kun je er ‘voor eeuwig’ opbergen in een echte kluis van de bank. Zulke kostbare herinneringen plus bezoekers zijn elke zaterdag van augustus tussen 12.00 en 17.00 uur van harte welkom in het oude ING-bankgebouw, Zandstraat 70

’s Middags wist een vijfkoppige rockband ‘66Amazon uit de Achterhoek met rockmuziek uit de roerige jaren 60 en 70 van de vorige eeuw de Markt meer dan vol te krijgen en te boeien. Daarna toonde Ted Noij met verve zijn blues- en boogie-woogie-kunsten op de piano. Ook het weer werkte, zoals gewoonlijk tijdens Summmertime, weer goed mee: er viel geen druppel regen.

Zaterdag 9 augustus vanaf 14.00 uur is de Markt gereserveerd voor het Limburg Festival. Als eerste treden The Chipolatas uit Groot-Brittannië op. Dit trio reist al elf jaar de wereld rond. Het jongleert, maakt muziek, lacht, spuugt vuur en rijdt op een éénwieler. Hun acts zijn aanstekelijk en ze werken razendsnel.

Voor het tweede optreden zijn de energieke USA Break Dancers gecontracteerd, oorspronkelijk afkomstig uit de Bronx in New York. Ze zijn inmiddels wereldwijd toonaangevend op het gebied van breakdance, maar lenig als ze zijn tonen ze meer dan breakdance alleen.

Ter afsluiting van dit Limburg Festival toont Toon von der Haar zijn kunsten op het accordeon.
advertentie