Deel dit artikel ‹ Terug

Word jij de nieuwe kinderdierekteur van Zoo Parc Overloon?

Geplaatst op: maandag 4 augustus 2008


Wil je een bijzonder jaar meemaken, dan kun je - als je tussen de 7 en 12 jaar oud bent – meedoen met de verkiezing tot kinderdierekteur van één van de 15 grootste dierentuinen van Nederland. Voor de derde keer organiseren de dierentuinen die horen bij de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen deze verkiezing. Een jaar lang is de kinderdierekteur ambassadeur van de tuin van zijn of haar keuze en maakt hij of zij bijzondere dingen mee. Zo vier je als kinderdierekteur je verjaardag in de dierentuin, neem je een kijkje achter de schermen, mag je naar alle grote dierentuinen in Nederland en neem je deel aan een kinderdierekteuren-weekend met al je collega-kinderdirekteuren. Doe mee en kijk op www.kinderdierekteuren.nl! Inschrijven kan nog tot 31 augustus.

Dit jaar heeft Thijs Linskens als kinderdierekteur van Zoo Parc Overloon al een bijzonder jaar meegemaakt. Het begon allemaal met het Kinderdierekteuren-weekend in Avifauna in Alphen aan den Rijn. Alle kinderdierekteuren vertelden daar over hun natuurbeschermingsproject waar ze afgelopen jaar fans voor hebben verzameld. Ze mochten met zijn allen in een limousine en gingen mee met een echte cruise waar ze een heerlijk diner aangeboden kregen. Daarna gingen ze op bezoek bij Diergaarde Blijdorp in Rotterdam, waar ze van dichtbij meemaakten hoe dierverzorgers in een dierentuin werken.

‘Het was echt hartstikke leuk om mee te maken, je mocht van alles doen wat gewone bezoekers niet mogen. Zo mocht ik dieren voeren en heb ik het ZooRama van Zoo Parc Overloon officieel mogen openen’, zei Thijs Linskens. ‘Ik vind het eigenlijk heel jammer dat ik het maar één jaar kan doen.’ Gelukkig kreeg hij als herinnering in ieder geval een prachtige ‘giraffestoel’ mee naar huis.

Als kinderdierekteur moet je wel actief aan de slag, want je bent ook ambassadeur van een natuurbeschermingsproject van je eigen dierentuin. Daarvoor moet je fans verzamelen via de website van de kinderdierekteuren. Als je de meeste fans verzameld krijgt jouw project een grote som geld! Zoo Parc Overloon heeft als natuurbeschermingsproject gekozen voor de bescherming van de laagland tapir in Brazilië. Het doel van dit project is het opstellen en uitvoeren van een beschermingsplan voor de laagland tapir, die wordt bedreigd in zijn voortbestaan. Om dit plan goed op te zetten en zo de laagland tapir beter te kunnen beschermen, is intensief onderzoek nodig naar de aantallen, de verspreiding en de gezondheid van deze diersoort.

Wil je meer weten en kans maken om kinderdierekteur te worden van Zoo Parc Overloon? Kijk dan op www.kinderdierekteuren.nl en speel het spel!
advertentie