Deel dit artikel ‹ Terug

De zomervakantie is begonnen in Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: maandag 8 juli 2013


Leuke nieuwe activiteiten en veel jonge dieren tijdens de zomervakantie
In het zuiden en noorden van het land is de zomervakantie in volle gang; zo ook in Zoo Parc Overloon. Het fantastische zomerweer zorgt ervoor dat veel dieren een heerlijke duik nemen in het verkoelende water of van het warme zonnetje genieten in hun verblijf. De zomervakantie in Zoo Parc Overloon zit boordevol leuke activiteiten. Nieuw dit jaar zijn de Zomerspeurtocht, de Cheetahkar en de Zoo-quiz ‘de Zoojongens tegen de Zoomeisjes’. Ook ontbreken bestaande activiteiten als de Beestenboelkar, de poppenkast, de Zoo Times en Expeditie Mammoet deze zomer niet.

Zomerspeurtocht
Op warme zomerdagen eten mensen een lekker ijsje of gaan ze zwemmen om af te koelen. Wat doen dieren als het warm is? Tijdens de Zomerspeurtocht leren kinderen alles over de gebruiken van de dieren tijdens het warme zomerweer. Hoe zoeken de cheetahs bijvoorbeeld verkoeling en gebruikt een dwergnijlpaard ook zonnebrand?

Cheetahkar
Bezoekers die alles te weten willen komen over cheetahs kunnen terecht bij de Cheetahkar. Wist je dat cheetahs een soort ingebouwde verrekijker hebben? Daarmee kunnen ze kilometers ver kijken om een prooi te zoeken. In de dierentuin gaan ze vaak op een omgevallen boom staan om extra goed uitzicht te hebben. Dit soort weetjes en veel meer interessante informatie ontdek je bij de Cheetahkar!

De Zoojongens tegen de Zoomeisjes
Wie zijn er beter; de jongens of de meisjes? Dat wordt getest tijdens de nieuwe Zoo-quiz van Zoo Parc Overloon. Wie doet het beste een aap na en zijn de dansmoves van de meisjes beter dan die van de jongens? Raden meer jongedames welk dier er naar popcorn ruikt of hebben toch de jongens beter opgelet tijdens hun ronde door het dierenpark? Kom vanaf woensdag deze en veel meer leuke feitjes te weten tijdens de ultieme uitdaging: de Zoojongens tegen de Zoomeisjes.

Babyboom zet door
De babyboom in Zoo Parc Overloon zet door. Naast dieren zoals ringstaartmaki’,s doodshoofdapen, pelikanen en rendieren die al eerder dit voorjaar werden geboren, zijn er nu ook Chinaparkieten, strohalsibissen, een rode ibisen nog een Indische antilope geboren. Alle pasgeboren dieren maken het goed en zijn te zien voor publiek. De jonge pelikanen krijgen deze zomer zwemles van hun ouders op de Aziatische Maidan, de pasgeboren rendieren voelen zich al helemaal thuis in de kudde en dwergnijlpaardjong Kiara is niet uit het water te krijgen, ze vindt het er zalig met dit weer!

www.overloonzoo.nl