Deel dit artikel ‹ Terug

Bierproeverij en Lezing over Bier Door de Eeuwen Heen

Geplaatst op: maandag 1 juli 2013


Op donderdag 11 juli a.s. verzorgt Gerard van den Broek van bierbrouwerij Hertog Jan in Arcen om 20.00 uur een bierproeverij en lezing over de geschiedenis van het bier bij 4 Events (Pica Mare) in Gennep.
Tijdens de lezing zal Gerard van den Broek de bezoekers meenemen op de lange reis door de geschiedenis van het bierbrouwen. De Egyptenaren kenden al de 'bierfarao' Ramses de Tweede, maar ook bij de Kelten en Germanen was het bier een belangrijk onderdeel van hun dagelijks bestaan.

Gerard van den Broek vertelt over de bereidingswijze, bestanddelen,oorsprong en ontwikkeling van het bier. Daarnaast krijgt de bezoeker gelegenheid om een aantal bieren te proeven.
De lezing sluit aan bij de expositie over het regionale bier, die vanaf 7 juli tot en met 8 september te zien is in Museum het Peterhuis. Rondom deze expositie zijn tal van activiteiten georganiseerd. Meer informatie is te vinden op de website www.museumhetpetershuis.nl.
De entree voor de bierproeverij/lezing bedraagt € 3,50. Reserveren is mogelijk tijdens openingstijden van het museum. De lezing begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur.