Deel dit artikel ‹ Terug

Boxmeer startplaats van Niederrheinisscher Radwandertag

Geplaatst op: woensdag 26 juni 2013


Op zondag 7 juli kunt u vanaf 10.00 uur ’s ochtends deelnemen aan de Niederrheinisscher Radwandertag. Dat is een fietstocht, die langs 67 plaatsen door het prachtige landschap tussen Rijn en Maas in Nederland en Duitsland voert. Deelname is gratis en één van de startpunten is het Raadhuisplein in Boxmeer. De Radwandertag wordt al voor de 22e keer gehouden. Maar voor het eerst gaat het parcours ook door het Land van Cuijk. Deelnemers hoeven uiteraard niet de gehele route af te leggen, maar kunnen zelf kiezen hoe ver ze fietsen.

Wat in 1992 begon met vijf startplaatsen, is uitgegroeid tot het grootste Duits-Nederlandse fietsevenement. De routes nemen de fietser mee naar de mooiste plekjes in de regio, langs tal van bezienswaardigheden van Echt-Susteren tot Isselburg en van Plasmolen tot Übach-Palenberg. Een heerlijk sportieve dag, waarbij de deelnemers op vele plaatsen een uitgebreid programma aangeboden wordt met muziek, gastronomie, informatie en activiteiten. De Niederrheinischer Radwandertag is een uniek fietsevenement door een grenze(n)loos ‘groene’ regio, voor zowel jong als oud.

Bij de lokale VVV-winkel in Boxmeer en Noord- en Midden-Limburg of op de websites www.vvvmiddenlimburg.nl en www.liefdevoorlimburg.nl vindt u uitgebreide informatie. Op www.krefeld.de/radwandertag zijn de gps-coördinaten van de routes te downloaden.
advertentie