Deel dit artikel ‹ Terug

Familievoorstellingen op 14 juli en 17 juli in het Openluchttheater van Overloon.

Geplaatst op: woensdag 26 juni 2013


De Gebr. Grimm vertellen ……
Sprookjes zoals sprookjes bedoeld zijn!

De gebroeders Grimm, wie kent ze niet? Jacob en Wilhelm Grimm, schrijvers/verzamelaars van wereldberoemde sprookjes, zoals “Assepoester”, “Hans en Grietje”, “Rapunzel”, “Repelsteeltje” en “Sneeuwwitje”. Stuk voor stuk kleine meesterwerken.
“De verhalen van de gebroeders Grimm mogen niet in de vergetelheid raken bij de hedendaagse jeugd en hun (groot-)ouders.” Dat is de mening van Remco Raessen en Peter Stax van het Branie Theater uit Teteringen. Daarom kruipen zij in de huid van Jakob en Willem (Wilhelm) Grimm.

Tijdens de voorstelling vertelt dit duo drie verhalen uit de rijke verzameling van de gebroeders Grimm. Één daarvan kent iedereen, maar zij verrassen de toehoorders met de originele versie.

“De gebroeders Grimm vertellen…” van het Branie Theater, is een voorstelling waarbij met minimale middelen de sprookjes worden verteld en gespeeld. Door de manier van vertellen en het doordachte toneelspel, hangen de toeschouwers werkelijk aan hun lippen. De kracht van het concept is de eenvoud. Het is aan het publiek om het kleurpotlood te pakken en met veel fantasie het verhaal in te kleuren.
De liefde voor het vertellen staat op de voorgrond. De rest wordt overgelaten aan het publiek…
Zondag 14 juli, aanvang 14.30 uur
Entree € 6,--

De Lieve Melieve Show “Made in Holland’
Altijd al eens mee willen doen in een echte familie spelletjesshow?
Ben je strijdvaardig en kun je goed tegen je verlies?
Weet je het één en ander over Nederland?
En ….. Ben je bestand tegen Lieve Melieve? Dan is dit je kans!!!!!
De Lieve Melieve Show is een interactieve en educatieve kindervoorstelling voor kinderen van 4 tot 99 jaar over Nederland. Lieve heeft de Nationale- Kruiswoordpuzzel-Wedstrijd gewonnen en daarom mag ze de Made in Holland show presenteren. Of dat zo slim is een grote vraag, want ze heeft er totaal geen kaas van gegeten! Hierdoor komen zij én het publiek nog al eens in dolkomische situaties terecht waarbij het altijd maar weer de vraag is hoe zij zich daar uit redt….
Het publiek zijn de kandidaten en worden in 3 groepen gedeeld. In de zeer afwisselende spelelementen gaan ze het tegen elkaar opnemen. Alle spelelementen zijn gericht op het thema “Holland”.
Tijdens de spelelementen wordt er gebruik gemaakt van o.a. 15 kilo kaas, een echt werkende geluidsmeter en een rad dat bepaalt welk spel er wordt gespeeld. Voor de quiz zitten de kandidaten op hoge quiz stoelen. De spelelementen worden afgewisseld met leuke liedjes en sketches waarin Lieve zelf zingt en danst. Kortom een zeer gevarieerde voorstelling voor klein én groot!
De Lieve Melieve Show “Made in Holland” is dé leukste en spannendste spelletjes show van het jaar, die mag je gewoon niet missen!!
Woensdag 17 juli , aanvang 14.30 uur
Entree € 5,50

Kaartjes zijn verkrijgbaar bij Plus Verbeeten te Overloon, via www.openluchttheateroverloon.nl en aan de kassa zolang de voorraad strekt.
Openluchttheater Overloon, Museumpark 1.
advertentie