Deel dit artikel ‹ Terug

25e Unicefloop Land van Cuijk

Geplaatst op: maandag 4 augustus 2008


Dit jaar wordt de Unicefloop gehouden in St. Hubert. De opbrengst van de loop is dit jaar bestemd voor hulp aan de miljoenen kinderen die te maken hebben met de gevolgen van oorlog en geweld. Onder het motto ‘NOOIT MEER BANG’ voert Unicef actie om deze kinderen te helpen.
Unicef kan geen eind maken aan oorlog en geweld, maar Unicef kan kinderen wel helpen en beschermen: door voorlichting, door medische, psychische en praktische hulp en door onderwijs. Want kinderen die kunnen lezen, rekenen en schrijven kunnen beter voor zichzelf opkomen.
Maar Unicef wil er vooral ook voor zorgen dat kinderen in conflictgebieden zo normaal mogelijk opgroeien, dat ook zij kunnen lachen, sporten en spelen.

Er doen dit jaar weer 28 basisscholen mee aan de Unicefloop. In de eerste week van september krijgen 1.700 leerlingen voorlichting over het werk van Unicef en over het thema van de loop. Daarna gaan zij op zoek naar sponsors onder familie, vrienden en bekenden.

Op zondag 14 september wordt de Unicefloop gehouden. Het is een mooie, afwisselende wandeltocht van ongeveer 5 kilometer door natuurgebied ‘de Molenheide’ in St. Hubert. Bij de start/finisch is er muziek, een springkussen en er komt een goochelaar. Onderweg is er drinken en een versnapering voor iedereen en voor een klein bedrag is een broodje knakworst te koop.
De start/finish is bij camping “Van Rossum's Troost", Oude Wanroijseweg 24 in St. Hubert. Tussen 11.00 en 13.30 uur kan er gestart worden, een startkaart kost € 2,-.

Iedereen is van harte welkom om mee te wandelen!
advertentie