Deel dit artikel ‹ Terug

Optimisme over doorstart Ronde van Boxmeer

Geplaatst op: dinsdag 11 juni 2013


De initiatiefgroep Daags na de Tour is voorzichtig optimistisch over een doorstart van de profronde. Een belangrijke stap is de overname van het materiaal (borden, hekken etc.) van het ‘oude’ wielercomité. Ook om de overdracht goed te regelen wordt de organisatie van de profronde ondergebracht in een nieuwe stichting. De initiatiefgroep gaat nog steeds uit van de organisatie van een wielerevenement op 22 juli dit jaar. De initiatiefgroep richt zich vooral op de doorstart met ingang 2014. ‘Uit de contacten met onder andere de horeca blijkt, dat de wil om het voor elkaar te krijgen groot is. De komende weken zijn doorslaggevend voor een go or no go. Op zijn laatst bij de start van de Tour de France op 1 juli valt het besluit over de doorstart’, aldus burgemeester Van Soest, tijdelijk voorzitter van de initiatiefgroep. 

Sponsorevenement
Om een stevig financieel fundament te leggen onder de organisatie van Daags na de Tour, organiseert de initiatiefgroep op maandag 17 juni een sponsorevenement in Hotel Riche, Boxmeer.

Initiatiefgroep
Eind mei ging een initiatiefgroep aan de slag om een mogelijke doorstart van Daags na de Tour te onderzoeken. Tijdelijk voorzitter van de initiatiefgroep is burgemeester Van Soest. De overige leden van de groep zijn in willekeurige volgorde:
Jaap Schipper, oud-directeur van Stork.
Jan van de Heuvel, oud-directeur van Gebroeders Janssen, Beugen.
Pierre Hermans, ondernemer.
Twan Poels, oud-profwielrenner.

Sterk merk
In een extra vergadering op 23 mei hebben alle fracties van de gemeenteraad van Boxmeer hun steun uitgesproken voor een doorstart van de Ronde van Boxmeer. In een verklaring gaf burgemeester Van Soest een toelichting op de gesprekken die hij met de organisatie en andere belanghebbenden de afgelopen weken heeft gevoerd. Hij benadrukte dat ‘Daags na de Tour’ een sterk merk is dat moet blijven. Hij gaf aan dat de wielerbond KNWU de kalender vrij houdt voor de Ronde van Boxmeer.