Deel dit artikel ‹ Terug

Hippisch Festijn Grave lanceert RaamdalFair

Geplaatst op: dinsdag 4 juni 2013


Grave – Het laatste weekend van juni staat in Grave traditioneel in het teken van het Hippisch Festijn Grave: drie dagen paardensport met meer dan 1.000 starts in springen & dressuur klassen. Het publiek, zowel paardensportliefhebbers als outdoor liefhebbers, wordt daarnaast getrakteerd op een sfeervolle ambiance met diverse horeca voorzieningen en standshouders met een variëteit aan outdoor producten. Nieuw op zondag is de “RaamdalFair” die plaatsvindt op het terrein van het Hippisch Festijn Grave, waar de bezoeker van boerenijs kan genieten, kan snuffelen in stands met planten en sfeervolle interieurartikelen, maar bijvoorbeeld ook een tinnengieter en bijenhouder het vak toelichten. In combinatie met diverse demonstraties, waaronder een 2-span Belgische Trekpaarden, gebeurd er genoeg voor de outdoorliefhebber. Op zondag tijdens de RaamdalFair kunnen kinderen geschminkt worden, is er een knuffelhoek met dieren (konijnen, cavia’s en kippen) en kan er pony gereden worden. De 15e editie van het Hippisch Festijn Grave en de RaamdalFair zijn gratis toegankelijk.

Op vrijdagmiddag wordt het HFG traditioneel afgetrapt met de eerste start in de springring, vanaf het begin van de avond vullen ook de dressuurruiters en –amazones de wedstrijdringen. Tot en met de spectaculaire Derby op zondag om 15.00 uur, een parcours van 1.000 m lengte waarbij de paarden uitdagingen voorgeschoteld krijgen zoals forse boomstammen, aarde wallen en een heuse waterhindernis, is er non-stop paardensport en outdoor beleving in Grave te vinden.

De wedstrijdinschrijvingen stromen op dit moment nog volop binnen, en het aantal ligt op dit moment boven verwachting. Grave heeft haar naam gevestigd bij de paardensporter. Enkele rubrieken zijn al volgeboekt, zoals de klasse L springen maar ook de altijd mooie rubriek Kür op Muziek is al helemaal vol! Goed nieuws dus voor het publiek, die de combinatie van muziek en paarden tijdens de Kür op zondagmiddag altijd zeer weten te waarderen. Met nog enkele weken te gaan richting sluitingsdatum belooft het weer volle bak te worden in Grave.

Op dit moment wordt het Festijn terrein aan de Beerschemaasweg klaar gestoomd voor de honderden paarden en duizenden bezoekers die er over 4 weken over heen lopen of galopperen. Op dit moment ligt het hooi nog te drogen op het terrein, maar over 4 weken zal het terrein weer omgetoverd zijn tot een professioneel wedstrijdterrein met een Brabantse ambiance: sportieve sport in de wedstrijdring met daarbuiten een sfeervolle entourage voor de outdoor liefhebber.
Meer informatie: www.hippischfestijngrave.nl