Deel dit artikel ‹ Terug

Initiatiefgroep onderzoekt mogelijke doorstart Ronde van Boxmeer

Geplaatst op: maandag 3 juni 2013


Een initiatiefgroep gaat aan de slag om een mogelijke doorstart van Daags na de Tour te onderzoeken. De groep richt zich op 2014 maar bekijkt ook de mogelijkheden voor een evenement op 22 juli dit jaar. Tijdelijk voorzitter van de initiatiefgroep is burgemeester Van Soest. De overige leden van de groep zijn in willekeurige volgorde:


Jaap Schipper, oud-directeur van Stork.




Jan van de Heuvel, oud-directeur van Gebroeders Janssen, Beugen.




Pierre Hermans, ondernemer.




Twan Poels, oud-profwielrenner.




De groep hoopt binnen enkele weken uitsluitsel te geven over de haalbaarheid van de doorstart en de organisatie van een wielerevenement op 22 juli dit jaar. Ook is er dan meer duidelijkheid over de organisatie(vorm) van een eventuele doorstart.


In een extra vergadering op 23 mei hebben alle fracties van de gemeenteraad van Boxmeer hun steun uitgesproken voor een doorstart van de Ronde van Boxmeer. In een verklaring gaf burgemeester Van Soest een toelichting op de gesprekken die hij met de organisatie en andere belanghebbenden de afgelopen weken heeft gevoerd. Hij benadrukte dat ‘Daags na de Tour’ een sterk merk is dat moet blijven. Hij gaf aan dat de wielerbond KNWU de kalender vrij houdt voor de Ronde van Boxmeer.