Deel dit artikel ‹ Terug

CD Presentatie Eightball Boppers op 30 juni 2013

Geplaatst op: maandag 3 juni 2013


Op zondagmiddag 30 juni zullen de Eightball Boppers hun gloednieuwe CD voorstellen aan het publiek tijdens de All American Day in de straten van Mill.
De CD ‘Let The Engines Roll’ is het derde album dat deze rockabilly band ter wereld brengt, na eerder ‘Bop Till You Drop’ en ‘Old Dogs Don’t’ te hebben uitgebracht. Dit maal is de gehele productie in eigen beheer gehouden, van opname tot mix tot persing op het 8BB Records label. De opnamen vonden plaats in de repetitieruimte in Mill, met eigen apparatuur, zodat de Boppers op hun dooie akkertje alles konden afhandelen; er was geen dure studiotijd voor nodig. Als technicus trad gitarist Bert Damink op, die nu dus niet alleen de regie had over zijn snaren, maar ook over alle knopjes op de laptop-mengtafel. Uiteindelijk zijn vrijwel alle tracks door de bandleden gelijktijdig ingespeeld, zodat er een ouderwetse rock-‘n-roll feel ontstond en de computers niet de overhand kregen.
Op het podium, buiten bij café De Winkel, zullen de Eightball Boppers alle liedjes van hun nieuwe CD ten gehore geven. Voor de speciaal uitgenodigde dansgroepen wordt een houten dansvloer aangelegd, zodat het ritmisch bewegen makkelijker gemaakt wordt. Op dit moment beraden de Boppers zich nog op extra stunts en verrassingsacts tijdens hun presentatie, want het wordt méér dan alleen een optreden.
Tijdens de CD presentatie zal ‘Let The Engines Roll’ voor het eerst bij de Boppers zelf te koop zijn voor het luttele bedrag van 10 Euro. Ook via de site www.8bb.nl kan de CD bemachtigd worden. Downloaden is voorlopig niet ter sprake; dat kon in de fifties immers ook niet.
advertentie