Deel dit artikel ‹ Terug

ZOOper vakantie in Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: dinsdag 15 juli 2008


Ook dit jaar is Zoo Parc Overloon het decor voor de ‘Beestenboel V.I.P.’ kindervakanties die worden aangeboden door de kindervakantieorganisatie Simbo. In juli en augustus kunnen kinderen een spannende vakantie beleven tussen de dieren. Meehelpen in de dierverzorging, alles te weten komen over de dieren en hun gezondheid en spannende speuractiviteiten in de dierentuin zorgen voor een bijzondere ervaring.

Speciaal voor Simbo heeft Zoo Parc Overloon voor kinderen van 7 – 10 jaar en van 10 – 13 jaar een afwisselend activiteitenprogramma ontwikkeld. Kinderen die mee gaan op de ‘Beestenboel V.I.P.’ vakantie kunnen kiezen voor een vierdaagse of zevendaagse vakantie en brengen – afhankelijk van de duur van hun vakantie – vrijwel iedere dag een bezoek aan Zoo Parc Overloon. En het blijft niet alleen bij het bekijken van de dieren!

De kinderen krijgen een uniek kijkje achter de schermen en mogen bij verschillende activiteiten zelf ook de handen uit de mouwen steken om zo te ervaren hoe het is om met dieren te werken. Tijdens de activiteit ‘Dieren verzorgen’ gaan de kinderen aan de slag als echte dierverzorgers: voer klaar maken, verblijven uitmesten en natuurlijk de dieren voeren. Met ‘Zoo Experience’ ervaren de deelnemers hoe de dieren hun zintuigen gebruiken: ruiken hoe de beermarter zijn liefje verleidt en hoe dwergaapjes hun eten verzamelen. Bij ‘Dieren & Care’ worden bijzondere dieren geobserveerd en komen de kinderen veel te weten over de gezondheid van dieren en de speciale verzorging van dierentuindieren.

Voor de echte speurneuzen wacht een onopgelost mysterie in ‘Zoo Crime Investigation’. Als forensisch onderzoekers verzamelen kinderen bewijs van de ‘crime scene’ om de moordenaar van de zwart-witte vari te ontmaskeren. Ook met ‘Picture the Zoo’ komt speurderstalent goed van pas. Aan de hand van detailfoto’s van bepaalde diersoorten gaan kinderen het park in om de juiste diersoort op te sporen en te fotograferen.

De kinderen overnachten met hun groepsgenoten in een vakantiehuis op 10 minuten fietsafstand van Zoo Parc Overloon. De ‘Beestenboel V.I.P’ vakanties zijn te boeken via www.simbo.nl.

Openingstijden: mei t/m september 9.30-18.00 uur, oktober t/m april 10.00-17.00 uur.

Entreeprijzen: volwassenen € 15,50, kinderen 3 t/m 11 jaar € 13,00

Zoo Parc Overloon, Stevensbeekseweg 19-21, 5825 JB Overloon tel.: 0478-640046 www.overloonzoo.nl
advertentie