Deel dit artikel ‹ Terug

Beerse hinnikdagen bij kampeerboerderij De Tienmorgen

Geplaatst op: donderdag 2 mei 2013


Op de velden bij Kampeerboerderij de Tienmorgen in Beers worden op 25 en 26 mei de Beerse Hinnikdagen gehouden. Ponyruiters en paardenruiters binden die dagen in de dressuurring met elkaar de strijd aan. Voor bezoekers zijn deze dagen gratis toegankelijk.

De organisatie van deze dag is een gezamenlijk project van paardrijvereniging “Lindanusruiters” en ponyclub “De Overlaatruiters” uit Beers. Ruiters uit de wijde omgeving komen deze dagen naar Beers. De paarden op zaterdag en de pony’s op zondag.

Voor de beginnende ponyruiters zijn er leuke proefjes te rijden, de zogenaamde bixieproefjes. De jonge ruiters rijden een behendigheidsproefje waarbij tussen balkjes door moet worden gestuurd. Verder wordt er beide dagen in de klassen B (beginners) tot en met de klasse Z (zwaar) in wedstrijdverband gereden.

Heb je wel de beschikking over een pony, maar geen KNHS startkaart en wil je toch eens een wedstrijdje rijden? Ook dan bieden wij de gelegenheid om op 26 mei aan een wedstrijd mee te doen. Speciaal hiervoor hebben we een recreantengroep. Meld je hiervoor aan via overlaatruitersbeers@hotmail.com voor 17 mei.

Voor bezoekers zonder pony of paard zijn de Hinnikdagen een leuke gelegenheid om eens naar alle ruiters met hun leuke ponies en paarden te komen kijken. Combineer dit bezoek met een fiets- of wandeltocht in de prachtige omgeving van Kampeerboerderij de Tienmorgen in Beers (Broekkant 11). U bent van harte welkom!