Deel dit artikel ‹ Terug

Wijzerplaten Millse kerktoren te koop

Geplaatst op: maandag 14 juli 2008


NOG 4000 EURO NODIG VOOR RENOVATIE UURWERK MILLSE KERKTOREN

Huidige wijzerplaten zijn te koop voor 200 euro per stuk

Er is nog precies 4.000 euro nodig om het uurwerk in de Millse kerktoren te renoveren en restaureren. Dat blijkt uit de definitieve offertes die binnen zijn. Dit laatste financiële gat wil de werkgroep dichten met sponsoring, de verkoop van postzegels, een oud ijzer actie en het verkopen van de 4 wijzerplaten die binnenkort naar beneden gehaald worden.

“Wij zien als werkgroep restauratie Torenuurwerk Mill met vertrouwen uit naar de laatste acties.” Dat zegt Paul Sweens van de werkgroep. De geldwijzer staat namelijk al op ruim 24.000 euro. “De huidige stand van zaken is dan ook voor ons aanleiding geweest om alvast een keuze te maken uit de diverse opnieuw opgestelde offertes. In samenwerking met een adviesbureau is de keuze gevallen op de firma van Toine Daelmans uit Stiphout.”

In eerste instantie werd geschat dat de klus voor 25.000 euro geklaard kon worden. Uit definitieve offertes blijkt dat er 28.000 euro nodig is. Paul zegt: “In dat bedrag zijn ook de kraankosten meegenomen, zowel de demontage als de latere montage kosten. Wij als commissie zijn dan ook enorm tevreden over dit gehaalde resultaat. We zijn hiermee binnen de raming gebleven en kijken met vertrouwen de komende maanden tegemoet.
Binnenkort start men met de werkzaamheden en zullen de 4 wijzerplaten van de toren verwijderd worden. De werkgroep hoopt dat uiterlijk met kerst de nieuwe wijzerplaten en verlichting in alle glorie weer zullen stralen. “De laatste 4.000 euro hopen we door giften, de verkoop van postzegels en een oud ijzer actie eind augustus begin september bij elkaar te krijgen.” Bovendien zijn de 4 wijzerplaten van zo’n 2,5 meter met cijfers a 200 euro voor liefhebbers ook te koop. “Belangstellenden hiervoor kunnen zich melden bij de pastorie.”

Mocht u het renoveren van het uurwerk financieel willen steunen, dan is uw bijdrage welkom op rekeningnummer 1171.53.818 TAV RK parochie heilige Willibrordes onder vermelding van acties uurwerk.

De initiatiefgroep wil via deze weg nogmaals iedereen bedanken die op welke manier dan ook heeft bijgedragen aan het succes van deze actie tot op dit moment!
advertentie