Deel dit artikel ‹ Terug

De Pro!!spellers van de Nienekes wint Jeugddictee Gemeente Cuijk

Geplaatst op: donderdag 21 maart 2013


Donderdagmiddag 14 maart vond in de Schouwburg Cuijk het allereerste Jeugddictee van de gemeente Cuijk plaats. Het Cuijks Jeugddictee is een initiatief van de heren Karel Janssen, Louk Hombergen en Harrie Vullings en werd georganiseerd door BiblioPlus. De titel van het dictee, geschreven door Karel Janssen, was “Dasjemenou”.

Elke school in de gemeente mocht een team van vier leerlingen uit groep 8 afvaardigen om deel te nemen aan het dictee. Ook was de rest van de klas uitgenodigd om vanuit de zaal mee te doen. Er namen negen scholen deel: de Harlekijn, Dr. Jan de Quay, de Akkerwinde, de Nienekes, de Zevensprong, de Waai, de Bongerd, de Lindekring en ’t Startblok. De 300 aanwezigen in de Schouwburg, genoten van een spannende wedstrijd. De deelnemende teams hebben het allemaal fantastisch gedaan! In de pauze bracht goochelaar Rob Ziekman een
spannende act ten tonele en kregen alle kinderen een consumptie.

Wethouder Onderwijs Willemieke Vervoort reikte de grote wisselbeker uit aan het winnende team: de Pro!!spellers van de Nienekes, dat bestond uit Veerle Driessen, Jesper Willems, Merel Beerman en Teun Kemmerling. Teun Kemmerling ging er bovendien vandoor met de prijs voor de beste individuele speller. Op de tweede plek stond het team van ’t Startblok en de derde prijs ging naar de Zevensprong:
V.I.P: Very Important Pubers. Bovendien kregen alle deelnemers een gouden of zilveren medaille en een mooie loep, die beschikbaar is gesteld door de firma Ebben. Al met al was het een spannende, leerzame maar bovenal gezellige middag!

Het Cuijks Jeugddictee is het tweede kinderdictee dat in het Land van Cuijk en Maasduinen georganiseerd wordt. 22 februari jongstleden heeft het vijfde Klein Dictee Gemeente Sint Anthonis plaatsgevonden, het dictee is geschreven door Piet Vloet. Hier ging het team van basisschool Berg en Beek (bestaand uit Tom Jansen, Justin Derks en Koen Thijssen) er vandoor met de wisseltrofee: een prachtig Ibis-beeldje, beschikbaar gesteld door de Peelrandwijzer. In de toekomst willen de initiatiefnemers van het Jeugddictee graag toewerken naar een regionale wedstrijd, waarin de winnende teams van alle gemeentes in het werkgebied van
BiblioPlus tegen elkaar zullen strijden.