Deel dit artikel ‹ Terug

Een pelikaan of toch een kikker?

Geplaatst op: dinsdag 19 maart 2013


Voor het derde jaar op rij heeft Zoo Parc Overloon een fotowedstrijd georganiseerd. Bezoekers konden het afgelopen jaar hun meest vertederende, grappige of unieke foto van hun bezoek aan het park toezenden. Het afgelopen seizoen zijn honderden foto´s ingezonden; voor de jury een flinke klus om de winnende foto te kiezen. De meeste stemmen zijn dit jaar gegaan naar de hilarische foto van de heer Terbeek. Op de winnende foto is in eerste instantie alleen een pelikaan te zien, maar als je goed kijkt ook een kikker. De heer Terbeek had bij thuiskomst pas in de gaten hoe uniek de foto was en stuurde hem daarom in voor de fotowedstrijd. Hij wordt beloond met een jaarabonnement van Zoo Parc Overloon.

Elk jaar is het voor de jury lastiger om de mooiste foto uit de vele inzendingen te kiezen. Door veel inzenders wordt een extra dimensie toegevoegd door een leuke anekdote of een grappig verhaal bij de foto mee te sturen. Zo ook door de winnaar van deze foto: zoonlief gaf aan een kikker op de foto te zien, maar de heer Terbeek legde hem uit dat het geen kikker maar een pelikaan is. Bij het vergroten van de foto werd hem duidelijk dat zowel hij als zijn zoon gelijk kregen.

Op de winnende foto is te zien dat een pelikaan hapt naar een kikker die tussen de snavel door lijkt te springen. Of de kikker ook echt uit het water komt gesprongen lijkt onwaarschijnlijk. Vermoedelijk had de pelikaan de kikker al opgelepeld uit het water en probeert hij de kikker (al gooiende) in de juiste positie te krijgen om door te kunnen slikken. De heer Terbeek heeft hiermee een unieke actiefoto gemaakt.

Met het jaarabonnement dat de heer Terbeek heeft gewonnen, mag hij een jaar lang gratis Zoo Parc Overloon bezoeken. De natuurlijke inrichting van het park en het vrijwel afwezig zijn van barrières tussen mens en dier, bieden bezoekers van het dierenpark uitstekende mogelijkheden om de dieren van dichtbij te fotograferen.