Deel dit artikel ‹ Terug

Mat van Sambeek in actie voor Alpe d’HuZes

Geplaatst op: woensdag 6 februari 2013


Op donderdag 6 juni staat Alpe d’HuZes weer op het programma. In de Franse Alpen zullen velen dan weer proberen zo vaak mogelijk op de fiets de berg der bergen te beklimmen. Dit alles voor het goede doel, de strijd tegen kanker. Een van hen is Mat van Sambeek (49 jaar)
uit Mill. Samen met 7 anderen maakt hij deel uit van het team Piet’s challenge.

Opbrengst
“Vorig jaar heb ik voor het eerst deelgenomen,” vertelt Mat van Sambeek. “Ik ben er nog niet klaar mee en ga dit jaar dus opnieuw proberen 6 keer die berg op te gaan en zo veel mogelijk geld bij elkaar te halen.” Zijn team wist vorig jaar 45.000 euro te verzamelen waarvan 22.000 euro individueel door Mat bij elkaar werd gebracht. Mat: “Ik help al jaren iedereen overal mee als er klusjes gedaan moeten worden. Vorig jaar heb ik overal geld voor gevraagd en ook heb ik wat extra acties gedaan. Dat leverde totaal 22.000 euro op en dat is het bedrag wat ik dit jaar minimaal wil ophalen.”

Voor wie
Zijn motivatie om deel te nemen komt uit de vriendengroep. “Piet van Dongen uit Zeeland is een vriend van me. Hij hoorde in 2011 dat hij kanker had en opperde zelf dat hij in actie wilde komen om geld in te zamelen voor onderzoek. Daarom vormden we met wat vrienden Piet’s
Challenge en Piet is vorig jaar ook zelf mee naar boven gefietst.” De conditie van Piet laat dit deze keer niet toe. “Maar als alles mee zit gaat Piet wel mee naar Frankrijk om ons aan te moedigen. Wij gaan daar ons uiterste best voor hem doen.”

48 uur marathon
Maar eerder al dan 6 juni komt Mat in actie om geld in te zamelen. “Ik ga 48 uur rondjes fietsen rond kasteel Aldendriel. De start is vrijdag 12 april om 16.00 uur en ik stop 48 uur later. Iedereen kan me sponsoren, per kilometer, per rondje of een vast bedrag. Alles is welkom.” Mat geeft aan dat belangstellenden ook tegen een vergoeding met hem mee mogen fietsen. “Als het maar geld opbrengt. We zijn nog bezig er ook wat entertainment omheen te organiseren, maar hoe en wat is nog niet duidelijk.”

Overige acties
Op carnavalsmaandag staat er in Mill ook al een activiteit op het programma. “Ik zit ook bij Vur Mekaar en dit jaar is het boerenpaar uit onze club. De overige Vur Mekaarders hebben bedacht een rad van avontuur te doen en de opbrengst is voor Alpe d’HuZes.” Tijdens de boerenbruiloft kunnen in café Royal bezoekers in ruil voor een consumptiebon 2 lootjes krijgen en daarmee kans maken op leuke prijzen. “Maar verder kan iedereen me ook vragen om klusjes te komen doen. Of het nu gaat om een boom omzagen, wat oud ijzer of zo op te
halen of om met mijn kraantje iets te komen doen, ze moeten me maar bellen en ik ben er.”

Contact

Wilt u Mat sponsoren of wilt u hem inhuren voor wat klusjes voor het goede doel?