Deel dit artikel ‹ Terug

'N hoop Nejs' afgelopen weekend in Beugen

Geplaatst op: dinsdag 29 januari 2013


Afgelopen weekend werd de Pronkzitting ‘'N Hoop Nejs‘ gehouden in het spiksplinternieuwe gemeenschapshuis in Beugen. De Beugense artiesten waren erg op dreef tijdens deze avond, die muzikaal werd opgeluisterd door Joekskapel Tjoek en muziekvereniging Were Di.

Onofficiele opening nieuwe gemeenschapshuis
De editie van 2013, waarin Sander Verbroekken de presentatie voor zijn rekening nam, was van hoog niveau. Na de opening door het winnend liedje van de de Liedjesavond, de BOP&PC met hun "Wah hebben wij 't goed" werd het nieuwe gemeenschapshuis onofficieel geopend door Paul Hendriks in zijn rol als burgemeester Sjarl van Koest. Het verhaal over diverse openingen in het dorp en over de ambtenarij vormde een warm welkom voor de bezoekers.

Dans en muziek
Na de gardedans van de Dansgarde was er een optreden van het muzikale duo LEO (Lomp En Ongelukkig). Helaas kwamen Joyce en Joop Raafs niet echt toe aan muziek maken, door de vele lachwekkende verhalen die ze te vertellen hadden. Daarna volgde de erg leuke klaagzang van debutant Marcel Raafs over zijn 25-jarig huwelijk. Na de hilarische maar ook verwarrende dans van dames van "De Mayo's" kreeg crimineel Piet Wouters na negen jaar eindelijk weer eens bezoek in de gevangenis. Een boeiende buut die de lachspieren goed aan het werk zetten.

Moet, Beleid en trouw
De oorkonde en de medaille voor ´Moet, Beleid en Trouw´ werden door Wethouders Jos de Graaf en Willy Hendriks uitgereikt aan Pastoor Lambert van der Steen. Onze pastoor is al 42 jaar een belangrijke schakel in onze gemeenschap en zeker ook voor de carnaval. Een zeer terechte toekenning van deze eervolle titel.

Jongens van de knakworst
Na de pauze kwam de avond weer op volle gang met de altijd weer lachwekkende act van de Jongens van de Knakworst. De taferelen in "Medisch Centrum Beugen Zuid" in de filmpjes en op het podium waren weer magnifiek bedacht.

Buuts en dans
Na het Country & Western zang-optreden van de dames van "Kauwgirls On Tour" was het de beurt aan de twee fanatieke Beugense vogelspotters Hans Jacobs en Leo Daanen, die als Arie en Pietje op hun boomstam allerlei onzin verkondigden en lieten zien.
En na de prachtige cheerleader-showdans van de Dansgarde liet een vertraagde Sinterklaas menig bezoeker de tranen in de ogen lachen. Knillis gaf door de onhandigheid van hem en zijn "schele" hulppiet het publiek een hilarische inkijk in wat de Sint allemaal was overkomen tijdens zijn werk.

Oud Prinsenclub
Afgesloten werd met een playbackact van de Oud-Prinsenclub. De Buggense Schintaler zorgden voor deinend en zingend publiek. Het vormde daarmee een prachtige finale van een zeer geslaagde Pronkzitting 2013. Een zitting waar we als vereniging apetrots op zijn, zeker met artiesten die allemaal uit eigen dorp komen. Binnenkort zullen ook de foto’s van deze avonden te zien zijn op onze site.

Carnavalsvereniging De Vèrkeskôp

Meer info? www.cvdeverkeskop.nl