Deel dit artikel ‹ Terug

Blues bij café Royal Mill

Geplaatst op: vrijdag 18 januari 2013


Blues bij café Royal MillVlak voordat de ene na de andere polonaise tijdens carnaval door café Royal aan de Kerkstraat in Mill zal denderen, is het zaterdag 26 januari eerst nog tijd voor blues. Dit met niet zomaar een bluesband. Het zijn Jeremy and the Groovebreakers die er die avond vanaf 22.00 uur de echte onvervalste blues laten horen. Toegang is uiteraard helemaal gratis.

De in december 2006 gestarte bluesformatie Jeremy and the GrooveBreakers is onder leiding van Jeremy Aussems in enkele jaren uitgegroeid naar een band van formaat. Samen met Rico Hagemeijer op Bas en Ad Rozen op drums zijn ze al jaren een sensatie in de bluesscene en regelmatig te zien op grotere festivals en podia. Doordat de muzikanten elkaar perfect aanvoelen weet de Band zich te profileren door vlammende live optredens met een ritmesectie, die staat als een huis. Zo ook op 26 januari bij café Royal in Mill.

Jeremy begon op zijn 10e jaar met zijn eerste band. In de loop der tijd heeft hij al de nodige ervaring opgedaan waardoor hij niet alleen weet hoe een gitaar in een bluesband moet klinken, maar dat ook perfect live beheerst. Op het podium is de 21 jarige Jeremy één met zijn gitaar. Geïnspireerd door zijn voorbeelden Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix en vele andere, schroomt de Band niet om eigen nummers te brengen. Waardering alom en een blijvende groeiende schare fans zijn dan ook een feit na elk optreden.

Meer weten over het bluesprogramma bij café Royal of alle overige activiteiten? Kijk dan op www.caferoyalmill.nl
advertentie