Deel dit artikel ‹ Terug

Top drukte bij Kledingverhuur Mill

Geplaatst op: woensdag 16 januari 2013


"Nu heb ik vooral veel boeren en boerinnen over de vloer"

Diana van der Linden (47 jaar) uit Mill runt sinds een jaartje Kledingverhuur Mill. "Toen ik ermee begon dacht ik dat het alleen rond carnaval druk zou zijn," vertelt Diana in haar pandje aan de Hoogstraat in Mill. "Zo in de aanloop naar carnaval is het ook wel extra druk, maar door het jaar heen zijn er ook veel feesten en activiteiten waar mensen kleding voor willen huren." Diana laat vervolgens galajurken en verschillende pakken zien. "Galafeesten zijn er het hele jaar, maar ook toneelclubs, acts op bruiloften, Abraham en Sarahkleding en bijvoorbeeld themafeesten weten mensen uit de hele regio mij te vinden."

Zoals vaak bij bedrijven, is ook Kledingverhuur Mill ontstaan vanuit een hobby. "Ik heb de modevakschool gedaan en heb ook naailessen gegeven. Je maakt dan af en toe eens wat en omdat mensen weten dat je daar handig in bent, krijg je de meest uiteenlopende verzoeken." Ook deed ze regelmatig herstel werk voor anderen. “Dat alles kan ik nu mooi combineren met de verhuur van kleding. Want wat niet helemaal past dat vermaak ik en wat stuk is kan ik zelf herstellen.”

Op dit moment staat carnaval en alle aanverwante activiteiten centraal bij Kledingverhuur Mill. Diana: "Sinds begin november worden her en der boerenbruidsparen bekend gemaakt en veel van hen hebben de kleding hier vandaan. Vervolgens komen ook hun familieleden en vrienden hier kleding huren voor de boerenbruiloft zelf."

Terwijl ze rekken vol boerenkleding, petten en klompen laat zien beantwoord ze tussendoor ook wat telefoontjes. "Op dit moment is het echt druk met de vraag naar boerenkleding en kostuums voor pronkzittingen. Uit de hele omgeving krijg ik hier boerenparen over de vloer en dat is altijd leuk. Want meestal komen ze hier kleding passen terwijl nog geheim is dat zij het boerenpaar zijn." Omdat ze alleen op afspraak geopend is kan ze voor die geheime afspraken ook garanderen dat er geen andere klanten in de zaak zijn.

Regelmatig koopt ze extra kleding in om aan de vraag te kunnen voldoen. Die groeiende collectie is ook de reden dat ze sinds mei vorig jaar te vinden is in een pand aan de Hoogstraat in Mill. "Hier zat eerst de werkplaats en het kantoor van de woningbouw en daarvoor de motorzaak van Ad Goossens. Hier heb ik meer ruimte dan thuis, maar langzaam maar zeker komt het hier ook behoorlijk vol te hangen."

Wanneer u meer wilt weten over Kledingverhuur Mill kunt u contact opnemen met Diana van der Linden via tel. 06 – 13 91 31 23. Of kijk op www.kledingverhuurmill.nl

advertentie