Deel dit artikel ‹ Terug

Op de langlauflatten op Wintersafari door Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: woensdag 16 januari 2013


De sneeuw die de afgelopen dagen is gevallen, zorgt in Zoo Parc Overloon voor prachtige, sprookjesachtige taferelen. Bezoekers kunnen op een bijzondere manier op Wintersafari in het dierenpark. Met de langlauflatten ondergebonden kan men via kronkelende paden langs wit besneeuwde dierverblijven glijden en meer leren over het winterse gedrag van de dieren.

Sommige diersoorten passen prima in het winterse decor, zo zijn de sneeuwuilen met hun bevederde poten en dik verenpak perfect gekleed op dit weer. Ook dieren als kleine panda’s, beermarters en rendieren zijn van nature gewend aan koude weersomstandigheden en banjeren zonder probleem over besneeuwde takken en gronden. Niet alle dieren in Zoo Parc Overloon zijn even goed bestand tegen het winterse weer, zo zijn de (dwerg) apen en veel vogelsoorten erg gevoelig voor het koude weer. Zij gaan met dit koude weer naar hun binnenverblijf waar het behaaglijk warm voor ze is gemaakt. Bezoekers kunnen deze diersoorten wel bewonderen door de ramen van de binnenverblijven.

Tijdens de Wintersafari kom je erachter hoe de dieren in Zoo Parc Overloon zich aanpassen aan het koude weer. Wat doet de dierverzorging precies om de dieren een handje te helpen in de winter? Hoe kan het bijvoorbeeld dat de Europese kraanvogel goed tegen de kou kan en een strohals ibis niet? Welke dieren worden extra bijgevoerd in de winter en welke dieren kunnen juist een hele tijd zonder voedsel, bij welke diersoorten gaat de kachel aan en welke kunnen zichzelf prima op temperatuur houden?

Deelnemen aan de Wintersafari in Zoo Parc Overloon is gratis. De langlauflatten en schoenen zijn te verkrijgen bij de entree van het park. Zolang de sneeuw nog goed blijft liggen is het mogelijk om op de langlauflatten het park door te gaan. Voor degene die liever niet op de latten gaan is de wintersafari ook te voet te volgen.
advertentie