Deel dit artikel ‹ Terug

Filmfestival Jan Linders Prestenteert "The Gothfather" (1972)

Geplaatst op: maandag 14 januari 2013


Momenteel vindt in Museum Het Petershuis in Gennep een thematentoonstelling plaats die geheel gewijd is aan het leven en werk van de bekende Gennepenaar Jan Linders (1930 – 2004). De boeiende tentoonstelling schetst in woord en beeld de geschiedenis van een gedreven man tegen de achtergrond van het Gennep van de tweede helft van de vorige eeuw. In het verlengde van deze bijzondere tentoonstelling vertonen Museum Het Petershuis en Stichting 4Events de komende maanden een zestal films die tot de absolute favorieten behoorden van de voormalige melkboer en supermarktmagnaat uit Gennep. Op zondag 20 januari wordt de filmklassieker ‘The Gothfather’ vertoond, zowel om 15.00 uur als om 19.00 uur.

The Godfather (in Nederland: ‘De Peetvader’) wordt beschouwd als één van de beste films aller tijden. De American Film Institute plaatste de film in 1998 in de lijst van beste Amerikaanse films aller tijden op plaats drie. De film was destijds, in de vroege jaren zeventig, een enorm succes. Het was de bestbezochte film van 1972 en werd genomineerd voor elf Oscars, waarvan The Gothfather er drie won: de Academy Award voor Beste Film, Beste Acteur (Marlon Brando) en Beste Aangepaste Scenario. De film betekende de grote doorbraak voor James Caan, Robert Duvall en de destijds onbekende Al Pacino. De film was voor Marlon Brando een comeback na jaren van flops en blies het gangsterfilmgenre nieuw leven in. Ook is de film regelmatig geparodieerd en geciteerd. Vooral het beroemde citaat "I'm gonna make him an offer he can't refuse" is vaak geïmiteerd.

De film zal worden vertoond op zondag 20 januari a.s. om 15.00 uur en 19.00 uur bij 4Events, Zaal Pica Mare, Picardie 36 in Gennep. De entree bedraagt € 5,-- per persoon. Dat is incl. koffie of thee met iets lekkers, aangeboden door Jan Linders supermarkten. Reserveren wordt aangeraden want vol=vol! Dat kan op de website van 4Events: www.stichting4events.nl. Combikaarten à € 6,50 waarmee zowel de film als de expositie rondom Jan Linders te bezoeken zijn, zijn verkrijgbaar bij Museum Het Petershuis en 4Events.