Deel dit artikel ‹ Terug

Eerste steen gelegd appartementencomplex

Geplaatst op: vrijdag 21 december 2012


Het appartementencomplex op de hoek Steenstraat/Raadhuisplein in Boxmeer krijgt steeds meer vorm. De kelder en de eerste verdiepingsvloeren zijn in ruwbouw gereed. Maandag 17 december is symbolisch de eerste steen gelegd door wethouder Jos de Graaf, in het bijzijn van o.a. kopers, aannemers en andere genodigden. 

Zes maanden na de start van de bouw hebben 19 gezinnen definitief gekozen om in een van de appartementen te gaan wonen. Er zijn nog 3 appartementen te koop. Daarnaast zijn er nog 6 huurkoopappartementen beschikbaar voor huishoudens met een gezamenlijk inkomen tot 1,5 keer modaal.

Op de hoek Steenstraat/Raadhuisplein realiseert de gemeente Boxmeer 28 appartementen met op de begane grond commerciële ruimte en parkeergelegenheid in de kelder. Dit gebouw wordt duurzaam gebouwd in een historiserende bouwstijl waarbij de architect geïnspireerd werd door karakteristieke elementen van gebouwen uit het oude centrum.

De verwachting is dat de oplevering kan plaatsvinden in het laatste kwartaal van 2013, één en ander afhankelijk van het weer.