Deel dit artikel ‹ Terug

Live blues bij café Royal in Mill

Geplaatst op: vrijdag 21 december 2012


Zaterdagavond 29 december is café Royal weer een echt bluescafé. Dat met de Belgische band Mr. P.C. & The Uploaders die er vanaf 22.00 uur te horen en zien zijn. Maar er is veel meer muziek rond de feestdagen in café Royal aan de Kerkstraat in Mill. Ook voor het komende jaar staan er weer tal van bands op het programma. Bekijk daarvoor ook de agenda op www.caferoyalmill.nl

Mr. P.C. & The Uploaders (Patrick Cuyvers) (toetsen), Fonny T. (gitaar), Eddy Baker (drum) en Guy E.(bas) maakten tot begin 2006 deel uit van Soul Shake. Nadat deze band stopte besloten Patrick, Fonny, Eddy en Guy om verder samen te spelen en een ‘Old School’ jump-, swing- en bluesband op te richten. Het blijkt al een tijdje dat zij alle vier een voorkeur hebben voor deze stijl van blues. Enthousiast beginnen zij een repertoire samen te stellen dat hoofdzakelijk bestaat uit o.a. nummers van Louis Jordan, Ruth Brown, Fats Domino, Job Striles, Rob Rio en diverse East- en Westcoast artiesten. Dit alles onder de naam Mr. P.C. & The Uploaders.

Begin 2012 besluit Guy de band te verlaten. Zijn vervanger wordt Danny Zels die vroeger al de bas bespeelde bij Bizar Blues, een bluesband waar Patrick ook de keyboards voor zijn rekening nam. Van de personeelswisseling wordt ook gebruik gemaakt om de band te versterken. Marc Swerts, een saxofonist die tijdens een jamsession nogal indruk maakte op Mr. P.C., werd gevraagd of hij geen zin had de gelederen te versterken. Ondanks een druk bezette agenda zegde hij toe en het kwartet is vanaf toen een kwintet.

Kijk voor meer informatie over deze en alle andere activiteiten op www.caferoyalmill.nl