Deel dit artikel ‹ Terug

Boxmeer ontvangt 58e Ome Joop’s Tour

Geplaatst op: maandag 30 juni 2008


Wielrenners in de dop fietsen tien dagen door Nederland en Duitsland

Boxmeer is op maandag 28 juli etappeplaats van de tiendaagse kinderfietstocht, bekend onder de naam Ome Joop’s Tour die inmiddels zijn 58e editie beleeft. Boxmeer kan zich, als voorloper van het criterium door de groten van de Tour de France, opmaken voor nog een heuse touraankomst, dit keer met dertig wielerploegen en een de grote Tour naar de kroon stekende volgerskaravaan. De renners in de dop komen via Deventer, Steenwijk, Beilen, Heerenveen, Den Bosch en Kaatsheuvel, de voorgaande etappeplaatsen. De rennertjes hebben zondag, hun rustdag, spelend doorgebracht in de Efteling.
In Boxmeer krijgt de kinderschare in feite een primeur onder de bandjes. Directeur Marcel Legerstee: ,,We maken de Brabanders alvast warm voor de komst van Ome Joop’s Tour naar Boxmeer Want een aantal renners uit de wereldberoemde Tour de France komen naar Boxmeer om het criterium Daags na de Tour te fietsen in Boxmeer. De 180 kinderen zullen over de wegen van Boxmeer fietsen waar de grote en beroemde renners uit de Tour de France ook gaan fietsen.’’

Op zondag 20 juli zijn na een spetterend startfeest de 180- deelnemertjes vanuit de Rijnhal in Arnhem vertrokken voor een tiendaagse fietsvakantie. De deelnemertjes, kinderen die zonder OJT geen vakantiemogelijkheden zouden hebben.

De voorlaatste etappe voert over de grens met Duitsland vanuit Boxmeer naar het Kernwasser Wunderland in Kalkar om de volgende dag, de 2e augustus terug te keren naar de start- en finishplaats Arnhem voor het slotfeest in de Rijnhal.

Ome Joop’s Tour is een sinds 1950 terugkerend wielerevenement waaraan uitsluitend kinderen tussen de tien en de dertien jaar deelnemen. Ome Joop Legerstee begon in dat jaar samen met agent van Veldhoven het recreatieve en sportieve wielerfeest voor kinderen uit gezinnen met weinig financiële middelen. Die doelstelling is ook nu nog even levend en actueel als in de jaren ’50 nu Marcel Legerstee met zijn broer Joop en een trouw en geestdriftig leger aan vrijwilligers het werk van zijn vader voortzet. De jeugdige deelnemers krijgen bijna voor niets een tiendaagse uitstekend verzorgde fietsvakantie aangeboden met voldoende ruimte voor spel en ontspanning, met bezoeken aan attractieparken en zwembaden met als traditioneel hoogtepunt het dagje Efteling in Kaatsheuvel en het dagje Wasser Wunderland in Kalkar.

Ome Joop’s Tour drijft behálve op het enthousiasme en het doorzettingsvermogen van Marcel Legerstee en zijn mensen, op de sponsors die de Tour financieel mogelijk maken. Sponsors krijgen ruimschoots de gelegenheid zich te profileren onder meer door middel van een advertentie in het Tourboek, bijdragen in de kosten van fourage en materialen, maar vooral door in het oog springende ploegsponsoring. OJT rijdt rond met 30 ploegen met een sponsornaam op de shirts die zeer veel, vooral welwillende media-aandacht krijgen.
Ome Joop’s Tour is een 58 jaar een begrip en heeft zich een vaste plaats in de historie verworven als een tiendaags kinderfeest op wielen.

Meer informatie over de Tour?
Wilt u meer weten over de Ome Joop’s Tour? Kijk dan ook eens op de website: www.omejoopstour.nl.
advertentie