Deel dit artikel ‹ Terug

Pieter Derks: Cabaret 'Van Nature'

Geplaatst op: dinsdag 18 december 2012


Bekend van tv 'De Wereld Draait Door' en 'In goed gezelschap' met o.a. Sara Kroos!  Ook nieuwste programma razend actueel en met column!

Scherp met een glimlach, razend actueel en vol prachtig geboetseerde liedjes. Zo zou Pieter Derks zijn eigen programma omschrijven – ware het niet dat hij ook nog eens bescheiden is. In ‘Van Nature’ gaat hij met rake blik en troostende woorden op zoek naar het natuurlijke in een gemaakte wereld. Wat is echt en wat hebben wij erbij verzonnen? Met die vraag in het achterhoofd probeert Derks zoveel mogelijk nieuws te pakken te krijgen. Elke avond dus andere grappen en nieuwe verhalen. Zijn vorige programma was volgens de Volkskrant “een verademing: verzorgd, actueel, venijnig en literair”. Precies de ingrediënten voor een avondje klassiek cabaret in een lekker fris jasje.

De pers over Het werd ook wel eens tijd:

De Volkskrant: ’Het is de schijnbare bescheidenheid die Pieter Derks zo bijzonder maakt. Derks is iemand waarbij je wel een tijdje in de buurt wilt blijven hangen.'
Het Parool: ‘Derks is een enorm talent.'
De Telegraaf: ‘Fraaie, gevoelige en grappige liedjes.'
Matthijs van Nieuwkerk: ‘Je collega’s durven niet, maar jij staat hier gewoon en hebt er zin in.’

Afgelopen zaterdag werd een Opium TV special over de oudejaarsconference uitgezonden. NRC-journalist Henk van Gelder werd gevraagd wie de oudejaarsconference in de toekomst op zich zou kunnen nemen. Hij noemde één naam en dat was…. Pieter Derks! Vervolgens heeft Pieter hierop gereageerd. Hierbij de link naar de uitzending; je kunt het best kijken vanaf 30.40 minuten.
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1311528

Pieter Derks in Schouwburg Cuijk
Vr 28 december, 20.15 uur
www.pieterderks.nl
www.hummelinckstuurman.nl