Deel dit artikel ‹ Terug

Boxmeer overspoeld door legendariche artiesten

Geplaatst op: vrijdag 27 juni 2008


Eerder dit jaar konden we al berichten dat Box Rocks Out ook dit jaar weer gaat plaatsvinden in hartje Boxmeer, op het stukje parkeerplaats voor JC De Box. De organisatie was toen nog druk op zoek naar een geschikte datum en voldoende deelnemers. Nu is niet alleen de datum bekend, zaterdag 6 september, maar ook het programma staat vast. Het concept ‘Locals Do Legends’ staat voor het eenmalige eerbetoon dat de bands, die normaliter eigen repertoire spelen, leveren aan hun legendarische helden. Voor meer informatie over alle (!) edities en sfeerimpressies kunt u terecht op www.boxrocksout.nl.

NIRVANA
BY: THE MOTION & FRIENDS

Voor degenen die te laat waren om deze grunge band van icoon Kurt Cobain uit Seattle ooit live te aanschouwen, hier een eenmalige herkansing! Dit is niet de eerste keer in de geschiedenis van Box Rocks Out dat iemand in de voetsporen van Dave Grohl treedt. Tijdens de eerste editie al was de eer namelijk aan The Motion om de Foo Fighters een waardig eerbetoon te bezorgen. Dit jaar is het niet The Motion zelf, maar een gelegenheidsband met leden van o.a. The Motion en heeft Dave Grohl geen rol als frontman, maar als drummer van de band. De formule is dus enigszins gewijzigd, maar het spreekwoordelijke dak gaat er vanzelfsprekend weer af tijdens de laatste act van Box Rocks Out ’08. Entertain us!
GRUNGE | website

METALLICA
BY: PESTER OF MUPPETS

… And Justice For All! Leden van verschillende lokale bands, die hun strepen toch al dubbel en dwars hebben verdiend, bundelen hun krachten tezamen en presenteren vol trots aan u.. Metallica! Hell Yeah, na drie edities is het dan eindelijk zover. Ook de godfathers van de Metal met James Hettfield als aanvoerder, worden vertegenwoordigd op Box Rocks Out. Zeker niet Sad But True dus. Met ervaring uit bands als Murder By Millions, Maaswater Veenlijk, The Orange Blossom Special (Johnny Cash Tribute), Razor Crusade, Close Second en Ofnoavail moet dit wel goed komen. We doen het fenomenabele optreden tijdens Pinkpop ’08 hier gewoon nog eens zoetjes over. So give me fuel, give me fire. Give me that which I desire!
METAL | website

R.E.M.
BY: COUNTER CLOCKWISE

Ze zijn dit jaar dan ook eindelijk van de partij.. Counter Clockwise. En daar zijn we erg blij mee. Zelf heeft de band net een nieuwe cd uit en nu geven ze een eerbetoon aan hun helden R.E.M. In de beginjaren bouwde deze band al een behoorlijke reputatie op, maar de doorbraak naar het grote publiek kwam met het album 'Out Of Time' en de hits 'Losing My Religion' en 'Shiny Happy People'. 'Losing My Religion' en het van Automatic For The People afkomstige 'Everybody Hurts' worden inmiddels gerekend tot de klassiekers in de popmuziek. Kortom, dit mag je niet missen.
POP ROCK | website

THE HIVES
BY: THE HYVES

Speciaal voor deze gelegenheid is er een band gevormd. En ze coveren niemand minder dan The Hives. Deze Zweedse vijfmansformatie stond vroeger bekend als een toonaangevende groep tijdens de heropkomst van de garage rock. Tegenwoordig spelen ze een iets toegankelijkere vorm van rock. Ook staan ze bekend om hun hilarische zelfverheerlijking en het optreden in matchende kostuums die met elk album mee veranderen. We kunnen dus rekenen op een optreden in stijl!
GARAGE / ROCK


HATEBREED
BY: 12 GAUGE

Met Hatebreed covert 12Gauge ongetwijfeld een van de hardste bands van tegenwoordig. Net zoals 12Gauge zelf, maken de heren van Hatebreed ook een combinatie van metal en hardcore; metalcore zoals dat zo mooi genoemd wordt. De organisatie staat niet garant voor de kleine aardbeving die Marshall Perish, Johan Fear, Kris Darrell, Pearl en Lil’ Chopper wellicht gaan veroorzaken in Boxmeer.
METALCORE | website

ALICE IN CHAINS
BY: THEM BONES

Net iets minder legendarisch in hun tijd als de headliner van B.R.O ’08, maar minstens net zo de moeite waard. Alice in Chains vertoont veel overeenkomsten met Nirvana. De band wiens hoogtijdagen ook in de jaren ’90 lagen, komt eveneens uit Seattle, heeft eveneens een pareltje neergezet tijdens de MTV Unplugged sessies, heeft ook een zanger die tot over zijn oren in overmatig druggebruik zat en veel te vroeg een einde aan zijn leven maakte, op dezelfde datum (5 april) als Nirvana’s frontman Kurt Cobain. Het enige verschil is dat Alice in Chains na hun hit Would? nooit is doorgebroken tot het grote publiek, mede omdat zanger Layne Staley veel meer werd aangetrokken door de underground. Vandaag is de eer aan de gelegenheidsband onder leiding van Geert (Blind Sight) om Boxmeer te betoveren met de duistere, depressieve, maar verlossende en o zo mooie muziek van Alice in Chains.
GRUNGE ROCK | website

CYPRESS HILL
BY: LAST CREWSADERS

Last Crewsaders is ook zo’n band die al vanaf jaar 1 betrokken is geweest bij Box Rocks Out. Vorig jaar stonden de Last Crewsaders nog op het B.R.O. podium als Osdorp Posse, die april jongstleden ook te bewonderen waren in De Box. Tijdens de eerste editie deden ze de Beastie Boys. Anno 2008 treden ze in de voetsporen van het hiphop gezelschap Cypress Hill. Tijd om even bij te komen na het geweld van Parkway Drive. Dus lekker chillen met een biertje in de hand en de nodige dosis ‘jazzy hiphop rock’ waait je, als een frisse zomerbries, vanzelf om de oren. "Insane in the membrain!"
HIPHOP | website

PARKWAY DRIVE
BY: AS ENEMIES ARISE

As Enemies Arise is een van Brabants nieuwste talenten. De band bestaat, evenals Make Them Suffer, pas sinds januari 2007. Toch hebben ze al een flinke lijst aan shows afgewerkt in die korte tijd. In april 2008 wonnen ze ook de talentenjacht ‘Op ut Toffelke’, waarmee ze een plek op het hoofdpodium verdienden tijdens het buitenfestival ‘Op De Tôffel 2008’. Daar deelden ze het podium met acts als Voicst en Aux Raus, absoluut geen kleine namen dus. Voor Box Rocks Out treden ze in de voetsporen van Parkway Drive, een band die qua stijl een goede match is met deze jongens. Voor degene waarbij dan nog geen belletje gaat rinkelen: Metal Metal Metal!
METAL | website

CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL
BY: ROBBIE HOOKER AND THE REDLIGHT DISTRICT

Dit is wellicht een act voor de wat oudere generatie onder ons. CCR kent een karakteristieke ‘moeras-sound’, ook wel Swamp Blues genoemd; een mix van country, blues en rock n' roll. Hoewel titels als ‘Suzy Q’ en ‘Bad Moon’ de meeste jongeren van tegenwoordig weinig zeggen, gaat er bij iedereen wel degelijk een belletje rinkelen wanneer Robby Hooker and the Redlight District deze nummers ten gehore zal brengen. Dit is nog eens echt old school, back to eindjaren ‘60 en beginjaren ’70.
BLUES / ROCK N ROLL | website

LIMP BIZKIT
BY: MAKE THEM SUFFER

Het is een tijdje stil geweest rond de band van Fred Durst. Maar wie herinnert zich niet de megahits als ‘Break Stuff’, ‘Nookie’, ‘Rollin’ en de Gothica soundtrack ‘Behind Blue Eyes’? En wat te denken van de ietwat ruigere bewerking George Michael’s ‘Faith’ waar het allemaal mee begon voor de heren van Lim Bizkit. Om 14.30 uur is de eer aan Make Them Suffer om Box Rocks Out ’08 officieel te openen. Make them suffer bestaat pas sinds begin 2007 en zijn dus relatief jonge honden op dit festival. Maar het begrip jonge honden is erg relatief. De band heeft niet alleen in Nederland menige zaal aangedaan, ook in Duitsland zijn ze al lang geen vreemden meer. Hoogtepunt is waarschijnlijk hun tour door Engeland waar ze met niemand minder dan Terror (!) het podium deelden.
HIPHOP / METAL | website


BOX ROCKS OUT – Locals Do Legends
Za. 6 september 2008 | O: 14.00 | A: 14.30 | Entree: GRATIS
JC De Box | Weijerplein 1 | 8531 JV Boxmeer

www.boxrocksout.nl