Deel dit artikel ‹ Terug

Toeternietoe wil jeugdig dweilorkest in Mill

Geplaatst op: dinsdag 20 november 2012


Feest- en Showorkest Toeternietoe uit Mill heeft het initiatief genomen om een dweilorkest met jeugdige muzikanten op te richten. “Wij nemen het initiatief maar het hoeft geen Toeternietoe jeugdorkest te worden,” vertelt William van Gemert. “Het kan uiteindelijk los van ons gaan spelen. We willen gewoon zorgen dat er muzikale aanwas is voor dweilorkesten in Mill. Want dat is voor carnaval en andere feestelijke activiteiten erg belangrijk.”

William geeft aan dat ze zoeken naar belangstellende muzikanten vanaf ongeveer 16 tot 20 jaar. “Mag ook wat jonger zijn, als ze maar zin hebben in muziek maken. Het is natuurlijk het handigste als ze al een instrument bespelen, maar dat hoeft niet.” William vertelt dat Toeternietoe belangstellende jongeren ook kan begeleiden in de keuze van instrumenten en muzieklessen. “We hopen dat we zo jongeren enthousiast kunnen maken om feestmuziek te gaan spelen via een dweilorkest. Worden ze te oud voor het jeugdorkest, dan kan men zo doorstromen naar bijvoorbeeld Toeternietoe of een van de andere dweilorkesten in Mill.”

Voor meer informatie kunnen belangstellende mailen naar info@toeternietoemill.nl of bellen met William van Gemert op tel. 06 – 25 44 30 15.