Deel dit artikel ‹ Terug

Koning van Katoren

Geplaatst op: vrijdag 16 november 2012


'Koning van Katoren: een levendige, creatieve voorstelling die vol vaart het boek van Terlouw alle eer aan doet. Er gaat tenslotte niets boven de kracht van de verbeelding.' (Telegraaf)

Koning van Katoren
Familiemusical (8+) naar het boek van Jan Terlouw, door Theater Terra


Theater Terra brengt al jaren geweldige familievoorstellingen. Dit keer neemt de groep het bekroonde boek 'Koning van Katoren' van Jan Terlouw als basis voor een spannende musical met draken, een tovenaar en exploderende appels. Het land Katoren heeft al zeventien jaar geen koning. Sinds de vorige overleed, wordt het land bestuurd door zes ministers, die niet echt hun best doen om een nieuwe koning te vinden. De jonge Stach heeft wel oren naar de functie, maar de ministers werken hem tegen en zadelen hem op met een reeks onmogelijke opdrachten. Stach zet alles op alles om Koning van Katoren te worden. Zal het hem lukken? Spel: Sander de Heer, Soy Kroon, Dennis Willekens, Babbe Groenhagen en Roos van der Waerden.

Enkele reacties:
'Koning van Katoren een levendige, creatieve voorstelling die vol vaart het boek van Terlouw alle eer aan doet. Er gaat tenslotte niets boven de kracht van de verbeelding.' (Telegraaf)

'De bewerking door Theater Terra van het bekende verhaal van Jan Terlouw is bijzonder geslaagd, met als stralend middelpunt de talentvolle Soy Kroon.' (Musicalworld)

'Soy Kroon is in deze voorstelling precies Stach zoals ik me hem zelf had voorgesteld.' (Jan Terlouw)

Za 24 november, 19.00 uur (8+)
www.theaterterra.nl

Koop een kaartje voor de musical en maak kans op een leuke prijs!
Onder alle bezoekers aan de voorstelling op 24 november in Schouwburg Cuijk verloot Theater Terra twee keer: 2 vrijkaartjes voor de bioscoopfilm 'Koning van Katoren' + de nieuwe filmeditie van het boek 'Koning van Katoren'. Op dinsdag 27 november worden de 2 winnaars bekend gemaakt; de winnaars krijgen persoonlijk bericht. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.