Deel dit artikel ‹ Terug

Fifties en Sixtiesday in Mill een succes

Geplaatst op: maandag 23 juni 2008


Op zondag 22 juni was er voor het tweede achtereenvolgende jaar een Fifties en Sixtiesday in Mill. Ondanks de slechte weersverwachting kwamen heel wat liefhebbers van de jaren vijftig en zestig op dit evenement af. Naast 2 korte maar hevige regenbuien was het perfect weer om te genieten van live muziek, vele mooie oldtimers en om te snuffelen in de vele marktkramen.

Café de Geminte, Kwalitaria de Frietkraam, Eten & Zo, Café Royal, Auberge de Stoof en Grandcafé het Centrum in Mill organiseerde deze Fifties en Sixtiesday samen met Mosstime Media en Entertainmentservice. Vanaf 11.00 uur vond men veel spullen uit de jaren 50 in diverse marktkramen die in een gedeelte van de Hoogstraat, Kerkstraat en het gemeentehuisplein waren opgesteld. Van benzinepompen en meubels tot platen, singeltjes en kleding en zelfs de bekende kauwgombal automaten. Deze spullen waren niet alleen te bewonderen maar er werd ook veel verkocht.
Uiteraard trokken de vele oldtimers die zowel op het gemeentehuisplein, tussen de kramen als geparkeerd stonden rond het centrum van Mill veel bekijks. Buck, Corvett, Chevrolet, Cadillac, Volkswagen en Dodge Coronet, alle merken stonden er. Ook enkele motoren en brommers werden spontaan in de straten gestald en een MAC truck uit begin jaren zestig was een echte blikvanger. Verder was er ook voor de kleinere bezoekers leuk entertainment. Naast suikerspinnen en popcorn waren er gratis huifkartochten, gratis springkussens en men kon rondjes draaien in een gratis draaimolen uit het verleden.
Bij een Fifties en Sixtiesday hoort natuurlijk ook muziek. De Eightball Boppers waren her en der akoestisch te horen en zien en zorgde voor dansende mensen op straat. Dansen en swingen deed men ook op het terras bij Café Royal op muziek van Dice Rebels en Orange Blossom Special met een tribute to Johnny Cash. Robbie Hooker and the Redlightdistrict speelde bij Café de Geminte op de podiumwagen maar door dreigende regenbuien besloot Fishfever binnen op te bouwen. Ook daar wisten de heren rockers van Fishfever prima de jaren van vetkuiven en petticoats te laten herleven.

Bekijk www.fiftiesday.nl voor enkele sfeerfoto’s. Na zo’n dag is een ding duidelijk: De jaren 50 en 60 zijn nog steeds springlevend!