Deel dit artikel ‹ Terug

Kinderen illustreren zelf een kinderboek!

Geplaatst op: vrijdag 16 november 2012


Uniek project in de bieb van Boxmeer, Vierlingsbeek en Overloon: Kinderen illustreren zelf een kinderboek!

Van 12 t/m 25 november hangen de bibliotheken in Boxmeer, Overloon en Vierlingsbeek vol met prachtige tekeningen van leerlingen van basisscholen uit de regio.

De leerlingen hebben zelf illustraties gemaakt bij het nieuwste Wereldboomboek van kinderboekenschrijfster Monique van der Zanden, De schat van Villa Vrijbuiter. Dit spannende jeugdboek gaat over een actie die kinderen voeren om hun speelveldje te behouden.

Het unieke aan dit boek is dat kinderen zelf illustraties bij dit boek mochten maken. Leerlingen hebben op fantasievolle wijze gestalte geven aan hun ideale speelplek. In het boek zijn lege bladzijden om illustraties te plakken; 16 worden als kleurensticker bijgeleverd, maar in plaats daarvan kunnen ook andere kinderillustraties van de Wereldboomsite gedownload en geprint worden. Ieder kind kan zo zijn eigen unieke boek samenstellen. Deelnemende basisscholen zijn De Bonckert, De Peppels, en De Schelven uit Boxmeer, de St. Antoniusschool uit Maashees, Het Talent uit Nijmegen-Lent, de Josefschool uit Overloon en de Laurentiushof uit Vierlingsbeek.

De tentoonstelling in Boxmeer is een opstap naar de presentatie van dit boek in de bieb van Vierlingsbeek op 14 december. Dit project is ontstaan vanuit een samenwerking van Cultuurkidz, De Wereldboom en Marktplaats Cultuur aan de Maas.

Foto: De creatie van avontuurlijke boomhutten op de Josefschool in Overloon. Fotograaf Ine de Bresser.