Deel dit artikel ‹ Terug

Jaarlijkse vogeltentoonstelling "Klank en kleur"

Geplaatst op: vrijdag 16 november 2012


“Klank en kleur” voor het eerste jaar in cultureel centrum Myllesweerd.

Op vrijdag 23 november op zaterdag 24 november en op zondag 25 november in cultureel centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 te Mill.

Op vrijdagavond 23 november zal Wethouder Jos van den Boogaart van de gemeente Mill ca., om 20.00 uur de Onderlinge vogeltentoonstelling van vogelvereniging "Klank en Kleur" openen die voor de 1e keer in het Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 te Mill word gehouden. Wethouder Jos van den Boogaart zal de opening van de jaarlijkse vogeltentoonstelling verrichten, tijdens de opening zal hij de kampioenen bekend maken, daarna is de trekking van het Bondskruis van de NBvV. Hier dingen alle kampioenen van “Klank en Kleur” aan mee.

Op zaterdag 24 november is de tentoonstelling geopend van 14.00 uur tot 's avonds 22.00 uur en op zondag 25 november van 10.00 uur tot 16.30 uur.

Van vrijdag 23 t/m zondag 25 november kan men een gokje komen wagen om één van de verschillende koppeltjes vogels te winnen, dit alles kan voor één euro in Myllesweerd. Deze vogels zijn beschikbaar gesteld door de verschillende leden van vogelvereniging "Klank en Kleur", De trekking zal zijn op zondag middag om 16.00 uur.

De vogelkwekers van onze vereniging hebben hun beste en mooiste vogels allemaal naar Myllesweerd gebracht om ze te laten keuren. Zij doen mee aan de strijd voor de jaarlijkse clubtitels. Er zijn ongeveer 300 vogels te bewonderen in Myllesweerd van verschillende soorten, zoals kleurkanaries, en postuurkanaries, Europese cultuurvogels, Bastaarden, Zebravinken, kleine tropische vogels in al hun variëteiten, grasparkieten, agaporniden grote parkieten, en duiven.

We zijn verheugd dat onze 28 inzenders, hun mooiste vogels hebben ingezonden om ze te laten keuren, en te showen. Voor een enkeling is het dit jaar niet de eerste keer dat ze hun vogels naar een vogeltentoonstelling brengen, maar voor de meeste inzenders is het de eerste keer dit seizoen dat zij hun vogels tentoonstellen.

De vogels zijn in de dagen voorafgaande aan de tentoonstelling allemaal gekeurd, door 6 keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers, die de vogels gekeurd hebben op kleur, vorm en postuur, op houding en op nog vele andere facetten van de vogels. De keurmeesters hebben ook de beste vogels van iedere hoofdgroep of samengestelde hoofdgroep aangewezen, deze vogels zijn de kampioenen van de verschillende vogelsoorten die er te bewonderen zijn.

Op zaterdagavond om 20.00 uur zal een afgevaardigde van het district Oost Noord Brabant van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers, naar Mill komen om de Dhr. L. Kuijpers uit Mill te huldigen die 40 jaar lid is van vogelvereniging “Klank en Kleur”, en van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers.

De tentoonstellingsruimte is tijdens deze activiteiten gewoon geopend voor het publiek.

In de tentoonstellingsruimte is tijdens de openingstijden nog een stand ingericht door Vogelhal ons Vögelke in deze stand is het een en ander te zien op het gebied van vogelbenodigdheden, ook is er dit jaar weer een verkoopklasse in de tentoonstellingsruimte. Dit alles is te bewonderen in de tentoonstellingsruimte tijdens de vogelshow. Een bezoek zal voor iedereen zeker de moeite waard zijn, het Cultureel Centrum Myllesweerd is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

De toegang tot cuttureel centrum Myllesweerd is gratis.