Deel dit artikel ‹ Terug

Millenaar gaat de theebeurs nieuw leven in blazen

Geplaatst op: woensdag 31 oktober 2012


Helwig Cornelissen (10-12-1966) uit Mill is sinds juli dit jaar eigenaar van een fabriek in theebeurzen. “Het is de enige fabriek in theebeurzen ter wereld,” vertelt Helwig. “Het bedrijf is een Nederlands bedrijf maar de fabriek staat in Tsjechië. Daar wordt de theebeurs authentiek met de hand gemaakt.” Op dit moment is Cornelissen bezig het product opnieuw internationaal in de markt te zetten. “En dat gaat lukken.”

De in Mill geboren en getogen Helwig Cornelissen besloot begin dit jaar te stoppen met zijn vaste baan en zelfstandig ondernemer te worden. “Tot juli dit jaar was ik een soort bedrijvendokter. “vertelt Helwig. “Mijn taak was het om bedrijven weer recht te zetten, ze te adviseren dus wat ik eigenlijk deed was op de stoel van de ondernemer gaan zitten.” Dat vond hij fantastisch om te doen en zijn eigen ondernemershart begon steeds meer te kloppen. “Toen heb ik het besluit genomen om wat voor mezelf te beginnen.”

Maar met wat wist hij nog niet. “Ik heb jaren lang voor bedrijven marktonderzoeken gedaan en dat deed ik ook voor mezelf. Zo kwam ik bij een fabriekje in theebeurzen en dat heb ik gekocht.” Het authentieke fabriekje staat in Tsjechië. “Daar ga ik regelmatig naar toe en daar worden dus ook de beurzen gemaakt. Op dit moment ben ik dit product in de markt aan het zetten en hiervoor richt ik nu agentschappen op in bijvoorbeeld Duitsland, België, Zwitserland en Engeland. Dat worden dus exclusieve importeurs van mijn theebeurzen.”

Uit het onderzoek van Cornelissen is gebleken dat we aan de vooravond staan van de herintreding van de theebeurs. “Het is overigens een echt Nederlands product. In het buitenland kennen ze dit niet. Maar de hunkering door jongeren naar nostalgie, gezelligheid, huiselijkheid zal de vraag naar de theebeurs als product maar ook als pronkstuk toe gaan nemen.” Helwig vertelt dat dit niet alleen in Nederland zo zal zijn, maar ook in Duitsland, Frankrijk, Engeland en zelfs uit Amerika en Australië heeft hij positieve reacties gekregen.

Een ander bedrijfje wat Helwig onlangs is begonnen is de webshop www.gocartridge.com. “Dat is een bedrijf met een sociale achtergrond. In mijn vorige baan kwam ik in aanraking met mensen in de sociale werkvoorziening. Veel van die mensen zijn met wat begeleiding prima in te zetten in een commercieel bedrijf. En dat ga ik dan ook doen met Go Cartridge.” De WSW krachten worden ingezet bij alle voorkomende werkzaamheden, van bestellingen aannemen tot distributie en administratie. “We zijn er al mee aan de slag en binnenkort gaan we actief gesprekken voeren met WSW bedrijven om het verder uit te rollen.”

Meer weten over de activiteiten van Helwig? Zie www.tanmar.nl en www.gocartridge.com