Deel dit artikel ‹ Terug

Machinistenwissel Duits Lijntje geslaagd

Geplaatst op: woensdag 31 oktober 2012


Afgelopen zaterdagochtend vond een geslaagde machinistenwissel van het Duits Lijntje plaats in de Wissel te Mill. De afgelopen twee jaar zijn door RMB diverse producten ontwikkeld om het Duits Lijntje in cultuurhistorisch en toeristisch-recreatief opzicht op de kaart te zetten. Zaterdag werden de reeds ontwikkelende producten overgedragen aan VVV Noordoost-Brabant.

VVV Noordoost-Brabant is al lange tijd betrokken bij de ontwikkelingen in het gebied Duits Lijntje en is tevens als uitvoerende partij verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van de fietsbelevingskaart en de herdruk hiervan. Naast lokale kennis van het gebied heeft VVV Noordoost-Brabant jarenlange ervaring met de ontwikkeling van nieuwe producten, arrangementen en het promoten van de unieke gebieden in Brabant. Ervaring die van belang is voor het onderhoud, beheer en de doorontwikkeling van het Duits Lijntje.

Machinistenwissel
De bijeenkomst begon met een openingswoord door de voorzitter van de stuurgroep Duits Lijntje, de heer Jos van den Boogaart, gevolgd door een presentatie van projectleider Sarah Schendeler, projectleider van programmabureau Duits Lijntje en een presentatie van Fred van Schoonhoven, directeur van Abellife, over de wandelapp die ontwikkeld is rondom het Duits Lijntje. Hierna vond de officiële machinistenwissel plaats, waarbij Sarah Schendeler de machinistenpet overdroeg aan Rein de Laat, algemeen directeur van VVV Noordoost-Brabant. Na de overdracht werd een wandeling langs het Duits Lijntje uitgevoerd door aanwezigen middels de wandelapp, waarna de ochtend met een feestelijk hapje werd afgesloten.