Deel dit artikel ‹ Terug

Lezing over euthanasie door Han Sparnaay

Geplaatst op: vrijdag 26 oktober 2012


Lezing over euthanasie door Han Sparnaay

Wat de meeste mensen wensen, is na een gezond leven en op hoge leeftijd, rustig in hun slaap te overlijden. Soms is de werkelijkheid echter anders. Je kunt ongeneeslijk ziek worden, een hartstilstand krijgen, dement worden. Iedereen heeft wel een mening over euthanasie. Vaak wordt gezegd: ,,Als ik niks meer kan, ga ik liever dood". Maar wat gebeurt er als het daadwerkelijk zover is? Wat kan er en wanneer mág het? Welke mogelijkheden zijn er eigenlijk? Hoe werkt de euthanasieprocedure? Wat is versterven nou precies? En palliatieve sedatie? Wanneer breng je het ter sprake bij de arts? Kortom, er zijn veel vragen over beslissingen rondom het levenseinde.

Tijdens de lezing komen de verschillende keuzemogelijkheden en wilsverklaringen aan het einde van het leven aan bod. Verder wordt uitgelegd wat u moet doen om verwarring rondom uw levenseinde te voorkomen en wat de Nederlandse vereniging voor vrijwillige euthanasie (NVVE) voor u kan betekenen.

Han Sparnaay, medewerker van de NVVE, verzorgt woensdag 14 november deze lezing in de bibliotheek Sint Anthonis, Remmensberg 29. De lezing begint om 20.00 uur. Toegangskaarten (€ 4,50 en € 3,50 voor leden van BiblioPlus) zijn te bestellen via www.biblioplus.nl en verkrijgbaar in alle bibliotheekvestigingen van BiblioPlus.