Deel dit artikel ‹ Terug

Boxmeer komt met eigen volkslied

Geplaatst op: vrijdag 13 juni 2008


De gemeente Boxmeer gaat de discussie over een Brabants volkslied nieuw leven inblazen. Daar lijkt het op, nu burgemeester Karel van Soest heeft aangekondigd dat hij dinsdag een cd met daarop het volkslied van Boxmeer gaat aanbieden aan de Commissaris van de Koningin Hanja Maij-Weggen.

Het liedje is speciaal gecomponeerd voor het songfestival, dat zaterdag in Boxmeer wordt gehouden. De gemeente wil dan met haar elf kerkdorpen de herindeling van tien jaar geleden vieren. Volgens Van Soest doet de gemeente het goed "als elftal". Volgens hem heeft elk dorp zijn eigen identiteit en moet die in stand worden gehouden. "Maar", voegt de burgemeester er aan toe, "samen vormen we toch een geheel. Het volkslied benadrukt dat. Misschien inspireren we anderen".

Van Soest doelt hiermee op de discussie die bij tijd en wijle losbarst over een Brabants volkslied. Behalve Maij-Weggen zal ook het college van Gedeputeerde Staten dinsdag de presentatie van de cd bijwonen. Het lied is in opdracht van de gemeente geschreven door zanger Bart Jan Baartmans. De titel is: 'Tussen de Maas en de rand van Peel'.

Bron: Omroep Brabantr