Deel dit artikel ‹ Terug

Museumschip Kasteel Vlotburg komt naar Cuijk

Geplaatst op: woensdag 11 juni 2008


Koop een passe-partout voor Fietspendelboot 'De Drie Provinciën’ en Museumschip Kasteel Vlotburg (zie voorwaarden hieronder)
Museumschip De Vlotburg reist over de rivieren en kanalen van stad naar stad. Kom ons bezoeken aan de Maaskade in Cuijk van 1 t/m 13 juli as.!

De middeleeuwen waren woeste en donkere tijden. Een tijd van kastelen, ridders, jonkvrouwen en heldhaftige strijders. Kinderogen lichten op wanneer ze de prachtige verhalen horen over de ruige tochten van ridders in hun schitterende wapenuitrusting. Toch was het leven niet altijd zo glorieus als in de verhalen en de sprookjes. Heb je wel eens stil gestaan bij het dagelijks leven van de horigen, de ambachtslieden, de knechten en de meiden?

Op dit reizende museumschip kun je op een unieke en verassende manier dit leven van dichtbij ervaren. Wij tonen je levensechte taferelen van de wijze waarop de mensen aten, wat voor kleding ze droegen en de verschillende ambachten en middeleeuwse gebruiken. Op dit reizende kasteelschip, een vrachtschip van 50 meter lengte, is de uitgebreide expositie gehuisvest.

Tijdens deze periode neemt Kasteel Vlotburg ook deel aan het theater optreden ter ere van 700 jaar nagedachtenis Jan van Kuyc (10 t/m 13 juli 2008) (meer informatie: Openlucht theaterspektakel, Jan van Kuyc, tussen Wanhoop en Wraak, zie www.fietspendelboot.nl).

Entree (di t/m zo: 11.00-18.00 uur):

Volwassenen: € 5,-

Kinderen t/m 13 jaar: € 4,-

Locatie: Maaskade Cuijk

Meer informatie: www.vlotburg.nl
advertentie