Deel dit artikel ‹ Terug

Kinderboekenweek 2012 in Boxmeer

Geplaatst op: woensdag 3 oktober 2012


Boxmeerse kinderboekschrijvers bij Van Dinter
Zaterdag 6 oktober vormt voor boekhandel Van Dinter in Boxmeer het hoogtepunt van de Kinderboekenweek 2012. Van 13.30 tot 15.30 uur vertellen de Boxmeerse kinderboekenschrijvers Mientje Wever, Carel Thijssen en Gerard Sonnemans over hun werk. Hun boeken zijn uiteraard te koop en de schrijvers geven er maar al te graag een handtekening bij cadeau.

Mientje Wever en Carel Thijssen werken al jaren samen, vooral als het om dialect gaat. Ze hebben eerder een dialectboekje uitgegeven met verhalen en gedichten. Hun nieuwe kinderboek Het hondje met de blauwe staart is hun eerste, gezamenlijke Nederlandstalige productie. Het telt 21 vrolijke verhalen, onder andere over dieren die praten als mensen, opa die van de glijbaan in het zwembad gaat, een koe en een paard die verliefd zijn op elkaar. Het boek is geschikt voor kinderen tot negen jaar, maar natuurlijk ook voor ouders, opa's en oma's om voor te lezen. En bij elk verhaal een prachtige tekening.

Blikken op Brabant
Waar Mientje Wever en Carel Thijssen de overstap maakten van een volwassenenpubliek naar de jeugd, maakte Gerard Sonnemans onlangs een beweging in de omgekeerde richting. Hij schreef samen met Erfgoed Brabant het boek Blikken op Brabant, dat de canon van Nederland vanuit Brabants perspectief belicht. Het boek is gemaakt om Brabantse leerkrachten te helpen hun geschiedenisonderwijs dichter bij huis te brengen, maar het geeft in woord en beeld zo´n uitgebreid overzicht van de Brabantse (én Nederlandse) geschiedenis dat het iedereen die in onze historie geïnteresseerd is, zal boeien.

Maar uiteraard liggen ook zijn kinderboeken prominent op de signeertafel. Verschillende van zijn titels sluiten perfect aan bij het thema ‘Hallo wereld’ van de Kinderboekenweek 2012, zoals De dromen van Mitu over een blind meisje in Afrika en Het lot van een geluksvogel over twee arme Nicaraguaanse kinderen. Maar ook andere boekenhelden van Gerard Sonnemans ontdekken de wereld op een bijzondere manier. Wil je weten hoe? Kom dan zaterdag naar boekhandel Van Dinter aan de Koorstraat 61 in Boxmeer.

Neem voor meer informatie contact op met
Van Dinter Media (0485-571565)
Gerard Sonnemans (0485-520109)