Deel dit artikel ‹ Terug

Geslaagde trainingsstage met Olympisch Bondscoach Henk Meijer

Geplaatst op: woensdag 3 oktober 2012


Fitland Martial Arts Taekwondo, Boksen, Kickboksen

Afgelopen zaterdag heeft oud-Wereldkampioen Taekwondo en meervoudig nationaal en olympisch bondscoach een trainingsstage verzorgd voor de leden van Fitland Martial Arts. Fitland Martial Arts is een trainingsvorm met de beste technieken uit taekwondo, boksen en kickboksen.

Jeugd
Henk Meijer gaf een enthousiaste training aan de jeugd waar de nadruk vooral lag op plezier in de sport, trappen en stoten vanuit beweging en veelzijdige oefenvormen. De deelnemers hadden het prima naar hun zin en door het enthousiasme van Henk werd er door de jeugd in een hoog tempo getraind.

Ervaringen Olympische Spelen in London
Afgelopen zomer was Meijer op de Olympische Spelen in London. Bij de training voor de junioren en de volwassenen kwam er veel van zijn trainingsoefeningen uit zijn ervaringen van de wedstrijden op het allerhoogste niveau. Heel veel explosieve trappen hoog en snelle omschakelingen van aanval naar verdediging en omgekeerd. Erg interessant was ook het blok met de specifieke krachttraining voor alle soorten vechtsporten. Simpele, maar zware oefeningen die in iedere training toe te passen zijn. Volgens Meijer is de toepassing van moderne krachttraining en de planning daarvan gecombineerd aan het wedstrijdseizoen een onmisbare succesfactor voor wedstrijdsporters.

Nederlands team op stage in de hoogtekamers van Fitland
Meijer overnachtte zelf in een van de hoogtekamers van Fitland Hotel Dormylle. Hij raakte enorm enthousiast over de mogelijkheden voor een hoogtetraining bij Fitland. Hoewel hij over de hele wereld clinics en trainingskampen verzorgt en bezoekt was hij dit nog nergens tegengekomen. Hij zag direct de meerwaarde. De komende wereldkampioenschappen zijn namelijk in Puebla in Mexico op 2000 meter hoogte. Meijer gaat zeker kijken, met de huidige bondscoach Nelson Saenz Miller, of de hoogtekamers gebruikt kunnen worden om al ver voor het toernooi een start te maken met acclimatiseren. De verbetering van het uithoudingsvermogen die te behalen is door in een hoogtekamer te slapen en op zeeniveau te trainen zag hij ook als grote meerwaarde voor de Nederlandse topsporters.