Deel dit artikel ‹ Terug

Postcode Loterij organiseert wijkfeest in Cuijk

Geplaatst op: woensdag 3 oktober 2012


Optredens van Jan Smit, Glennis Grace en Danny de Munk - toegang gratis

Op 30 september is bekendgemaakt dat Cuijk de PostcodeKanjer van 20 miljoen euro bij de Postcode Loterij heeft gewonnen. Alle deelnemers van de Postcode Loterij die in de septembertrekking meespeelden met wijkcode 5431 zijn in de prijzen gevallen. Op vrijdag 5 oktober organiseert de Postcode Loterij voor alle bewoners van de winnende buurt een Kanjerfeest met optredens van Jan Smit, Glennis Grace en Danny de Munk. Op dit wijkfeest maakt de loterij bekend op welke volledige postcode de hoofdprijs van 13,4 miljoen euro valt en welk bedrag de wijkwinnaars, die met elkaar 6,6 miljoen euro verdelen, per lot winnen.

Locatie en tijdstip wijkfeest
Het wijkfeest vindt plaats op vrijdag 5 oktober op parkeerterrein Zwaanplein in Cuijk. Het programma begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur, het terrein is vanaf 18.30 uur geopend. Jan Smit, Glennis Grace en Danny de Munk zorgen met hun optredens voor een feestelijke sfeer. De presentatie is in handen van Gaston Starreveld, Winston Gerschtanowitz en Martijn Krabbé. Alle inwoners van de winnende wijk zijn welkom. Toegang is gratis. In verband met afzetting van het Zwaanplein verzoeken wij bezoekers de auto thuis te laten.

Kratje lokale producten voor alle winnaars
Alle deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen met wijkcode 5431 krijgen vrijdag 5 oktober nog iets extra’s: een kratje van Willem&Drees, gevuld met producten van lokale boeren. De deelnemers krijgen per lot een coupon thuisgestuurd, waarmee zij vrijdag tussen 10.30 en 17.30 uur een kratje kunnen afhalen op het Louis Jansenplein in Cuijk. Het kratje bevat onder meer biologische aardappelen, bloemkool, appels en peren en heeft een waarde van 20,50 euro.

Verdeling van de prijzen
De PostcodeKanjer van 20 miljoen euro bestaat uit een postcodebedrag en een wijkbedrag. Deelnemers met de volledige winnende postcode (cijfers én letters) winnen met elkaar de hoofdprijs van 13,4 miljoen euro. Welke postcode dit is en welk bedrag de deelnemers uit deze postcode ontvangen, wordt bekendgemaakt tijdens het wijkfeest. Tevens horen de wijkwinnaars, die met elkaar 6,6 miljoen euro winnen, welk bedrag zij ontvangen per lot met het maximaal aantal Kanjerpunten.

De verdeling van het prijzengeld is afhankelijk van de hoeveelheid loten binnen de postcode en wijk en gebeurt op basis van het aantal Kanjerpunten die in het afgelopen jaar zijn opgebouwd. Hoe langer een lot meespeelde in 2012, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs.